Landshold

Landshold (230)

Friday, 11 September 2020 11:46

Ingen dansk deltagelse ved U18 EM i Izmir

Written by

Det kommende U18 EM i Izmir bliver uden dansk deltagelse pga. rejserestriktionerne fra Udenrigsministeriet. Også U22 EM hænger i en tynd tråd.

Tyrkiet er pt. et rødt rejsemål, hvilket vil sige, at Udenrigsministeriet fortsat fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Tyrkiet på grund af coronavirus/COVID-19.

Volleyball Danmark har været i dialog med Danmarks Idræts Forbund (DIF) og deres anbefaling er, at de nationale forbund ikke sender atleter til Tyrkiet, med de vejledninger, der pt. ligger fra udenrigsministeriet og regeringen.

Volleyball Danmarks bestyrelse og administration er enige i de anbefalinger og har derfor valgt ikke at sende spillere og stab til lande, hvor udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser.

Dermed bliver der ingen dansk deltagelse ved U18 EM i Izmir, som bliver afviklet den 16.-20. september.

Også tvivl om U22 EM
Ugen efter U18 EM afvikles U22 EM – også i Izmir fra den 23.-27. september. Her afventer Volleyball Danmark Udenrigsministeriets opdateringer næste torsdag, inden den endelige beslutning om dansk deltagelse træffes.   

”Vi håber selvfølgelig på en ændring af forholdene i Tyrkiet, men sandsynligheden for at rejsevejledningerne til Tyrkiet ændrer sig, er ikke stor,” siger Peter Morsing, sportskonsulent i Volleyball Danmark.

”Hvis rejsevejledningerne ikke ændrer sig, bliver vi desværre nødt til at trække vores hold fra U20 EM. Det er vi selvfølgelig meget kede af, men vi ønsker ikke at sende atleter og ledere afsted, hvis der på tidspunktet for turneringen frarådes alle ikke-nødvendige rejser til området,” siger han.

Volleyball Danmark er pt. i dialog med det europæiske volleyballforbund CEV omkring, hvor længe vi kan vente med at træffe en beslutning.

Spillere og trænere er blevet orienteret. 

Disse er udtaget

U18
Anna Juhl Staal Hauge
Frida Meincke Lyø

Nikola Lyø
Christian Lundby Andersen

Coach
Peter Lyø
Thomas Lyø

U22
Sofia Nørager Bisgaard
Clara Bernberg Windeleff

Mikkel Hoff
Jacob Stein Brinck

Coach
Martin Olafsen
Dennis Spile Hansen

Brno i Tjekkiet danner den 9. til 13. september rammerne om U20 EM i beachvolley. Danmark er repræsenteret i begge køn.

Det danske trænerteam Martin Olesen og Jorge Rodriguez har inden afrejse måttet ryste posen, da skader har ført til nogle omrokeringer og udtagelse af nye spillere.

Clara Bernberg Windeleff brækkede inden DM en finger, og hun erstattes af Mikala Maria Mogensen. Dermed består DU20 duoen af Mikala Maria Mogensen og den nykårede danmarksmester Sofia Nørager Bisgaard.

Også Emil Sten Ulv Larsen pådrog sig noget tid siden en skade. Derfor rykkes Jacob Hejlsvig Petersen op fra HU18 til HU20, hvor han danner makkerpar med Mads Kaagh Møller Christensen.

Kan gå videre fra puljen
De to U20 hold drager i dag sammen med trænertemaet til Tjekkiet, hvor de torsdag tager hul på EM-slutrunden.

Om forventninger til Mikala Maria Mogensen og Sofia Nørager Bisgaard siger coach Martin Olesen:

”Det er svært at vide, hvad forventningerne skal være til de to. De har kun haft to træninger sammen, da vi lige skulle have overstået DM, inden de kunne træne sammen. De har aldrig stået sammen på en beachvolleybane før,” siger han.

”Men det ser okay ud. På de få timer, vi har haft til at arbejde med dem, har vi prøvet at effektivisere spillet ud fra de forudsætninger, vi har at arbejde med,” siger Martin Olesen.

”Jeg synes godt, vi kan satse på, at de går videre fra puljen, og derfra må vi se, hvordan lodtrækningen falder ud,” siger han.

Har bygget på siden sidste EM
Om forventningerne til Jacob Hejlsvig Petersen og Mads Kaagh Møller Christensen siger Martin Olesen:

”Det er svært at tale om forventninger, når vi ikke kender modstanderne endnu,” siger Martin Olesen.

”De var med til U18 EM sidste år, hvor de også dannede makkerpar. Dér havde de det svært, hvor de mødte nogle meget fysisk stærke hold. De håndterede det flot, og det er vigtigt, at de holder fat i det mentale igennem hele turneringen” siger Martin Olesen.

”De har spillet sammen et år mere siden da, hvor de begge har bygget på deres spil, men det er stadig nogle unge drenge,” siger han.

Du kan følge kampe og resultater på CEV.eu, hvor du derudover også kan finde specifikke kamptidspunkter, når de bliver opdateret: HU20 - DU20

Hvordan spilles U20 EM?
U20 EM spilles som puljespil, hvor alle møder alle. De 32 hold i turneringen seedes og inddeles i 8 puljer á fire hold. Nr. 1-3 fra hver pulje går videre til slutspillet.

Efter puljespillet spilles der ’Single Elimination’, hvilket betyder, at man er ude af turneringen, hvis man taber. Dog spilles alle slutkampe om placeringerne 1-8.

Vinderne af puljen går direkte til Runde 2, mens 2’erne og 3’erne skal spille Runde 1 for at komme videre i turneringen. Her møder alle 2’erne en 3’er fra en anden pulje. Vinderen af disse kampe går til Runde 2, hvor de altså møder en puljevinder. Herefter følger Runde 3, der er kvartfinaler, osv. frem til finalen, der altid spilles søndag.

Læs mere på CEV.eu

Landstrænergruppen bestående af Peter Lyø, National coach for herrer, Martin Olesen, National coach for damer samt Martin Olafsen, Elitechef for beachvolley, har udtaget spillerne til Ungdoms Europamesterskaberne i beachvolley, der forhåbentlig bliver afviklet sidst på sommeren.

Følgende spillere er udtaget:

U18
Anna Juhl Hauge og Frida Meincke Lyø
Jacob Hejlsvig Petersen og Nikola Lyø

U20
Sofia Nørager Bisgaard og Clara Bernberg Windeleff
Emil Steen Ulv Larsen og Mads Møller Christensen

U22
Sofia Nørager Bisgaard og Clara Bernberg Windeleff
Jacob Stein Brinck og Mikkel Hoff

Udtagelsen er foretaget på baggrund af træningsindsatsen på beachvolley banerne, det nuværende niveau, ambition samt langsigtet potentiale.

Elitechef Martin Olafsen udtaler:
“Udtagelsen af vores U-landshold har på trods af Corona-situationen og den naturlige aflysning af talentsamlingen 15 marts været en meget engageret proces. Jeg har haft møder og dialog med begge landstrænere før, under og efter nedlukningen - samt her i den trinvise genåbning, for at kunne udtage de bedste atleter på så bevidst et grundlag som muligt. Vi har valgt at fokusere på atleter, som har været i faste beachvolley forløb over vinteren og om muligt i allerede fungerende konstellationer. Yderligere har det været vigtigt at kunne udtage atleter, som vi ved vil kunne forberede sig så optimalt som muligt i sommerperioden.”

Og Martin Olafsen slutter:
“Vi har tillid og forventning til, at de udtagne atleter er de bedste bud på at være klar, når det gælder, når og hvis U-EM gennemføres"

Frem til U-EM skal spillerne, de nationale coaches og klubtrænere nu sammen lægge en plan, så spillerne er bedst muligt forberedt til den store opgave.
Dette foregår naturligvis inden for sundhedsmyndighederne og DIFs retningslinjer for udendørs træning.

Se mere om U-EM her:

U18 EM afvikles d. 23.-27. september 2020 i Izmir, Tyrkiet.
Se mere om turneringen her

U20 EM afvikles d. 16.-18. august 2020 i Brno i Tjekkiet.
Se mere om turneringen her

U22 EM afvikles d. 2.-6. september 2020 i Vlissingen, Holland.
Se mere om turneringen her

Monday, 20 April 2020 07:40

World Tour i Sønderborg aflyst

Written by
Danske beachvolley-entusiaster kommer til at vente lidt endnu på det første FIVB World Tour stævne i dansk sand. Grundet Covid-19 situationen har hovedarrangøren Idrætshøjskolen Sønderborg nemlig måtte træffe en hård men nødvendig beslutning om at aflyse den to-stjernede internationale turnering.

For blot halvanden måned siden kunne Volleyball Danmark sammen med Idrætshøjskolen Sønderborg glædeligt offentliggøre, at Danmark til august ville få sit første World Tour beachvolleystævne nogensinde. På ganske kort tid har Covid-19 situationen dog medført en række begrænsninger og udfordringer, som gør det umuligt for Idrætshøjskolen Sønderborg at gennemføre turneringen i år.

”Jeg er ærgerlig på højskolens, Sønderborgs og Volleyball Danmarks vegne, at vi må aflyse årets World Tour turnering og flytte den til 2021. Men situationen taget i betragtning, er det det eneste rigtige at gøre,” udtaler forstander for Idrætshøjskolen Sønderborg, Michael Willemar.

”Vi er dog fast besluttet på at afholde et World Tour stævne i Sønderborg, så vi vender stærkt tilbage i 2021.” afslutter han.

I Volleyball Danmark er man ligeledes ærgerlige over de begrænsninger, Covid-19 har skabt for blandt andet afviklingen af et World Tour stævne i Sønderborg.

”Vi har fuld forståelse for, at Idrætshøjskolen Sønderborg i denne situation har været nødt til at aflyse turneringen. Det er aldrig let at skulle arrangere et World Tour stævne for første gang, og disse særlige omstændigheder og begrænsninger gør opgaven umulig,” udtaler sportskonsulent i Volleyball Danmark, Peter Morsing.

”Vi er naturligvis kede af, at vi ikke skal se World Tour beachvolley i Sønderborg til sommer. Vi vil dog sammen med Idrætshøjskolen Sønderborg arbejde hårdt på at skabe et brag af et World Tour stævne i 2021.” afslutter han.
Friday, 06 March 2020 20:01

Beachvolley World Tour kommer til Danmark

Written by

For første gang nogensinde kommer de danske beachvolleystjerner til at kunne spille på FIVBs World Tour på dansk grund, når Idrætshøjskolen Sønderborg den 20.-22. august 2020 afvikler en 2-stjernet turnering for herrer.

Dansk beachvolley har været i rivende udvikling de seneste år. 2019 blev året, hvor de danske beachvolleystjerner i høj grad fik markeret sig på den internationale scene med en historisk medaljehøst på FIVBs World Tour. Nu skrives der endnu et kapitel i dansk beachvolleyhistorie, når World Touren (WT) for første gang nogensinde kommer til Danmark.

”I Volleyball Danmark har vi længe ønsket os at kunne bringe World Touren til Danmark, så da Idrætshøjskolen Sønderborg kontaktede os med idéen om at afvikle en World Tour-turnering hos dem i Sønderborg, var det naturligvis noget, vi gerne ville støtte op omkring.” udtaler Mads Olsen, formand i Volleyball Danmarks bestyrelse.

”At få World Touren til Danmark giver os en fantastisk mulighed for at eksponere beachvolley til et bredere publikum, end vi normalt gør og samtidig vise, at vi i Danmark faktisk har nogle virkelige dygtige beachvolleyspillere af international kaliber. Idrætshøjskolen Sønderborg og deres mange frivillige kommer til at skabe nogle fantastiske rammer for spillere såvel som publikum, og vi glæder os til at være med til at skabe en beachvolleyfest i Sønderborg.” afslutter formanden.

Idrætshøjskolen Sønderborg er arrangører af turneringen, som kommer til at foregå på skolens beachvolleyanlæg. Turneringen, som har et budget på omkring 300.000kr., bliver finansieret af skolen selv, sponsorater og kommunal støtte. Dette er til stor glæde for skolens forstander, Michael Willemar:

”Vi har det perfekte sted, og geografien er oplagt. Vi skulle selvfølgelig være de første i Danmark, der gør det. Det kommer til at sætte byen på det sportslige landkort,” siger han.

”Vi har omkring 100 elever om året der vælger beachvolley. At give beachvolleyeleverne og de mange andre elever på idrætshøjskolen en World Tour oplevelse på nærmeste hold, glæder vi os rigtigt meget til.” afslutter højskoleforstanderen. 

Beachvolley i international topklasse
Hos Idrætshøjskolen i Sønderborg er der til daglig seks baner, som til turneringen bliver lavet om til to kampbaner og to opvarmningsbaner. Turneringen er en 2-stjernet World Turnering for herrer, hvor præmiesummen samlet er 20.000 Euro, hvoraf de 4.000 Euro går til vinderne af turneringen. Der kommer i alt til at være plads til 16 hold i kvalifikationsturneringen, der spilles den 20. august og 16 hold i hovedturneringen, der afvikles den 21. og 22. august. Det kommer med andre ord til at være beachvolley på et helt andet plan, end vi er vant til i Danmark.

”Mange danskere kender nok beachvolley fra stranden som en hyggesport, men på World Touren er det benhård konkurrence og topatleter, der dyster om store præmiepenge – det bliver fedt at vise dét aspekt af sporten frem til et bredt publikum,” siger Peter Morsing, sportskonsulent i beachvolley i Volleyball Danmark.

”At få World Touren til Danmark giver os også den fordel at have flere hold direkte med i hovedturneringen, da vi som arrangører er sikret minimum tre pladser. Det betyder, at holdene ikke skal gennem en opslidende og risikabel kvalifikationsturnering for at være med der, hvor det er allersjovest. Vi kan forvente at se nogle fantastiske kampe i international topklasse, og forhåbentlig kan vores danske hold med god hjemmebanesupport blande sig i toppen af feltet.” afslutter Peter Morsing.

Læs mere om turneringen på CEVs side her. 

Tuesday, 11 February 2020 11:33

Talentsamling beachvolley - søndag d. 15. marts 2019

Written by

Søndag d. 15. marts kl. 11.30-18.00 afholdes Talentsamling i beachvolleyball i Hafnia-hallen.

Det bliver en dag med to træningspas, info om kraftcentertræning, try-out mv. og fornøjelsen af at være sammen med andre der elsker at spille beachvolleyball. Landstrænerne Peter Lyø og Martin Olesen vil stå for træningerne. Nedenfor finder du de praktiske informationer for talentsamlingen, inkl. træningstider.

Vi glæder os til at se jer i sandet.

Program

11.30-12.00   Velkomst og information (alle)

12.00-13.30   Dame træning I

13.30-15.00   Herre træning I (vær varme til kl. 13.30)

13.30-14.30   Info (damer) om Try out til U-EM, Talentstruktur, beachvolley muligheder i Danmark

15.00-16.30   Dame træning II (vær varme til kl. 15.00)

15.00-16.00   Info (herrer) om Try out til U-EM, Talentstruktur, beachvolley muligheder i Danmark

16.30-18.00   Herre træning II (vær varme til kl. 16.30)

Målgruppe

Spillere født 1998-2004 med ønske om plads på Kraftcenter-Talent og ambition om deltagelse i internationale ungdomsmesterskaber på kortere eller længere sigt.

Tilmelding

Tilmelding til Peter Morsing (pmi@volleyball.dk ) senest søndag d. 8. marts.

Kan du ikke deltage, men gerne vil vurderes til en plads på kraftcenter talent, skal du sende en mail med:

1) Kort motivation

2) EM-ambition/aldersgruppe

3) Kort begrundelse hvorfor du ikke kan deltage

Betaling

Overfør kr. 100 på MobilePay til 29998 ’Volleyball Danmark’ senest den 13. marts.

Skriv Talent og dit navn i beskeden

Praktisk info

Medbring ekstra spilletøj samt lunt tøj til pauserne.

Start opvarmning ca. 15 min før træningspasset går i gang, så I er varme til øvelser

Adresse: Hafnia-hallen, Julius Andersensvej 6, 2450 København SV

Der vil være frokost og frugt undervejs. Husk drikkedunk til vand

Kontakt

Martin Olafsen, Elitechef mobil 2616 3558

Martin Olesen, landstræner, mobil 6082 3616

Peter Lyø, landstræner, mobil 4035 0920

Peter Morsing, Beachvolleyball koordinator, pmi@volleyball.dk

Se mere om Volleyball Danmarks Talentkoncept her: http://beachvolley.dk/index.php/ungdom/talentkoncept

For første gang nogensinde i dansk beachvolleyhistorie er det lykkes et dansk hold at nå hele vejen til toppen af podiet i en FIVB World Tour turnering. I går vandt bruttolandsholdet Daniel Thomsen og Morten Overgaard nemlig den 1-stjernede World Tour turnering i kystbyen Salalah, Oman, og de to danske spillere tager dermed det første sæt danske WT guldmedaljer med hjem til den voksende danske medaljesamling.

Thomsen/Overgaard spillede sig i bagende varme sikkert videre som 1’ere i deres Main Draw pulje med den fordel, at de kom direkte i kvartfinalen. Herefter blev det dog langt fra en let vej til guldet. I kvartfinalen, semifinalen og finalen måtte danskerne alle gange kæmpe sig igennem tre sæt men formåede altså at trække det længste strå hver eneste gang for til sidst at ende øverst på podiet med pokalen i hånden og guldmedaljerne om halsen.

”Det var en kæmpe forløsning at vinde, for inden turneringen tænkte vi virkelig, at det vores tur. Vi har været tæt på førstepladsen nogle gange efterhånden - i Tokyo, Tour-finalen og til DM. Nu gik det endelig vores vej, og det er så befriende, og noget jeg virkelig under min makker også.” fortæller Daniel Thomsen.

”Følelsen af at vinde en World Tour turnering er ikke til at tage fejl af. Det er vanvittigt fedt! At stå øverst på podiet i Oman med guldmedaljer om halsen mens de spiller ”Der er et yndigt land” var meget specielt og rørende. Jeg har ikke helt forstået hvad vi egentlig har gjort, men guld om halsen føles fantastisk.” supplerer makkeren Morten Overgaard.

Det danske hold havde under turneringen stor gavn af løbende samtaler med deres mentaltræner Thomas Buch samt træner Peter Lyø, som begge har været med til at forberede holdet til de svære opgør. En støtte, der betyder meget for den gyldne duo, når der skal præsteres på udebane.

”Vi er stolte og glade på vegne af hele vores hold i Beachvolleyteam Danmark og beachvolleymiljøet i Danmark generelt. Den støtte vi får fra vores trænere, sponsorer og samarbejdspartnere er uundværlig samtidig med, at vi har fået ekstra energi fra de mange folk, der har sendt opmuntrende ord med på vores vej igennem turneringen. Guldet er i høj grad til os alle sammen.” afslutter Daniel Thomsen.

Guldmedaljerne til Thomsen/Overgaard fortsætter en særdeles medaljeindbringende stime for dansk beachvolley med to sølvmedaljer ved turneringen i Rwanda for blot fire dage siden og endnu en sølvmedalje i Belgien for ti dage siden. Og måske der er endnu flere medaljer i vente, når to danske hold, med Morten Overgaard på det ene, deltager i den kommende 1-stjernede World Tour turnering i Oslo.

Følg med i dansk beachvolleys internationale aktiviteter på Facebooksiden Beachvolley Danmark.
Monday, 26 August 2019 08:46

Dobbelt op på dansk World Tour sølv i Rwanda

Written by
De to danske makkerpar Cecilie Køllner Olsen/Signe Zibrandtsen Haaning samt Nicolai Houmann/Jacob Cordua Stormly sikrede sig i weekenden begge sølvmedaljer til den 1-stjernede FIVB World Tour turnering i Rubavu, Rwanda.

I flotte omgivelser ved bredden af søen Kivu i det nordvestlige Rwanda, blev landets første FIVB World Tour i sidste uge afviklet med stor bevågenhed fra både lokalbefolkningen og de nationale medier. Fire danske spillere var fløjet de knap 7000km sydpå velvidende, at chancerne for at vende tilbage med medaljer om halsen i den grad var inden for rækkevidde.

I damerækken havde Cecilie Køllner Olsen og Signe Zibrandtsen Haaning kun seks modstanderhold, hvoraf tre lokale hold fra Rwanda stillede op. Olsen/Haaning strøg overbevisende igennem turneringen med 2-0 sejre, men blev dog i sidste ende stoppet af hollandske van Driel/Reinders, der tog guldet med sætcifrene 21-16 og 23-21.

”Det har været en vildt fed oplevelse at være i Rwanda, og vi er så glade for, at vi tog chancen og kom afsted, da vi fra start vidste, at det var en investering i gode point og potentielt en medalje. Der har været en fantastisk stemning og meget engageret publikum hele turneringen igennem, hvilket vi især mærkede, da vi spillede mod Rwanda i semifinalen. I finalen trækker vi desværre det korteste står og formår ikke at holde samme servepres som Holland, men vi er glade for at kunne vende hjem med en sølvmedalje og en kæmpe oplevelse rigere.” fortæller Signe Zibrandtsen Haaning.

I herrernes række var der flere tilmeldte hold, og Jacob Cordua Stormly og Nicolai Houmann skulle derfor spille sig ind i turneringen fra kvalifikationen. Det blev dog ikke til noget større problem for de nykårede danmarksmestre, og Stormly/Houmann spillede sig herefter flot igennem turneringen, som dog i finalen endte med et ærgerligt 2-1 nederlag til japanske Shoji/Kurasaka med sætcifrene 12-21, 21-17, 17-15.

”Det har været en lang turnering, hvor vi har spillet fra kvalifikationen til finalen og ender med sølvmedalje til vores første World Tour stævne. I finalen har vi egentlig indtrykket af, at vi spiller bedst, men Japan bliver ved med at spille deres chancer, og heldet er med dem, som opsøger det.” fortæller Jacob Cordua Stormly.

”Rammerne har været fantastiske og Rwandas setup har været som til de helt store turneringer med mediedækning og en enorm opbakning blandt folket i Rwanda, der virkelig brænder for volleyball og beachvolley. Det har virkelig gjort et stort indtryk på os.” afslutter Stormly.

De to danske sølvmedaljer kommer efter Cecilie Køllner Olsen sammen med Sofia Nørager Bisgaard ligeledes sikrede en sølvmedalje – den første nogensinde til et dansk kvindehold – i en 1-stjernet turnering i Belgien. Det har således været en særdeles succesfuld uge for dansk beachvolley, som nu har markeret sig yderligere på den internationale beachvolleyscene.

Husk at følge med på Beachvolley Danmarks Facebookside for løbende information omkring de danske holds internationale stævneaktiviteter.
Det danske makkerpar Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard sikrede sig i går den første medalje nogensinde til et dansk kvindehold i en FIVB World Tour turnering.

Olsen/Bisgaard har siden torsdag spillet sig hele vejen fra kvalifikation til finalen ved den et-stjernede FIVB World Tour turnering i Knokke-Heist, Belgien. Her mødte den danske duo de colombianske Galindo søstre, som satte en stopper for den danske fremmarch i en spændende finale, der endte 2-1 til Columbia med sætcifrene 21-16, 19-21, 15-10.

Det ændrer dog ikke på, at Olsen/Bisgaard med deres sølvmedaljer har leveret en enestående præstation, der samtidig skriver dansk beachvolleyhistorie.

”Det føles helt uvirkeligt. Vi er så trætte lige nu, at vi slet ikke fatter, at vi lige har spillet en World Tour finale. Vi er så mega glade! Det er stævner som disse, der gør, at det er det hele værd.” fortæller Cecilie Køllner Olsen kort efter kampen.

”Vi har leveret en fokuseret indsats igennem hele turneringen, hvor vi har spillet med meget lav fejlprocent bortset fra en mindre krise i puljefinalen mod Holland, som vi desværre tabte i tre sæt. Heldigvis fik vi chancen igen dagen efter, og der fandt vi hurtigt melodien igen, og især i semifinalen formåede vi at skrue op for modet, som gav os en sejr. I finalen mødte vi et meget dygtigt ’putte-hold’, som vi lige skulle bruge første sæt på at finde ud af. Og selvom vi kom tilbage i kampen, slap energien op i tredje sæt. Men vi er så glade og stolte af vores sølvmedaljer.” jubler Cecilie Køllner Olsen.

Sølvmedaljen i Belgien blev hængt om halsen kun en uge efter Olsen/Bisgaard også fik sølv ved Danmarksmesterskabet i beachvolley på Amager Strand. Der har derfor ikke været meget tid til afslapning.

”Vi har nu skullet præstere i over en måned sammen som hold, uden pause og det har været hårdt, men der sker også noget godt med ens væremåde på banen, når presset er en daglig ting. Og så har støtten hjemmefra været helt overvældende. Vi vil gerne sende en kæmpe tak til alle dem, der har taget sig tid til at følge med. Det betyder meget, når vi er på farten.” tilføjer makkeren, den kun 17-årige Sofia Nørager Bisgaard.

En af dem, der fulgte med fra Danmark, var elitechef i Volleyball Danmark, Martin Olafsen, der naturligvis er meget tilfreds med resultatet.

”Det er det bedste dameresultat på World Touren i dansk beachvolley nogensinde, og det bliver kun flottere af, at niveauet blandt vores konkurrenter også er støt stigende. Bruttolandsholdene som Olsen/Bisgaard har flirtet med topplaceringerne på de et-stjernede turneringer i et års tid, og i denne weekend kom så ikke bare en plads i semifinalen, men også en fortjent sølvmedalje.” fortæller han.

”Vi har på damesiden for sæsonen 19/20 haft ambitionen, at det ikke længere er nok bare at være med på World Touren og overleve via kvalifikationen. I år skulle vi bryde igennem, og det har vi i høj grad gjort med weekendens resultat. Stor ros til spillerne, miljøet omkring dem, hele bruttolandsholdstruppen og landstræner Martin Olesen. Jeg glæder mig til at lykønske spillerne personligt og nyde sølvglimtet af medaljen samt styrke guldglimtet i deres øjne.” afslutter Martin Olafsen.

Den danske duo fortsætter nu i hver deres retning for en stund, da Cecilie Køllner Olsen skal til Rwanda for at deltage i en et-stjernet turnering sammen med Signe Zibrandtsen Haaning, mens Sofia Nørager Bisgaard tager tilbage til Danmark for at begynde indendørssæsonen hos Brøndby VK. De to spillere fortsætter dog deres samarbejde hen over efteråret og vinteren, hvor de skal fortsætte udviklingen frem mod næste forår/sommer.
Wednesday, 10 July 2019 07:00

U22 landsholdene jagter EM-drømmen i Tyrkiet

Written by
Fra den 11.-14. juli afvikles U22 EM i beachvolley i Antalya, Tyrkiet. Danmark er repræsenteret med DU22 holdet Astrid Elisabeth Mellmølle og Freja Holme Barkler og HU22 holdet Jacob Stein Brinck og Mikkel Hoff.

Holdene er sammen med deres trænere Martin Olesen og Jon Hvilsted Junker netop draget til Tyrkiet, hvor de torsdag tager hul på turneringen. Danskerne skal kæmpe mod nogle af Europas største beachvolleytalenter, der allerede huserer på den internationale scene.

”Som altid er det svært at spå om disse U-mesterskaber, men jeg er ret sikker på, at det bliver en spændende og hård opgave. Til U-22 EM er modstanderne som regel etablerede hold på den internationale scene. De er fysisk, teknisk og taktisk stærke, da de allerede har været igennem u-landshold programmerne i deres hjemland.” forklarer head coach Martin Olesen.

”Vi deltager med to konstellationer, som ikke er faste og sammenspillede, men alle fire er dygtige beachvolleyspillere. Så et avancement fra puljen er det første delmål, hvilket jeg vurderer er ret realistisk.” afslutter han.

Du kan følge kampe og resultater på Beachvolley Danmarks Facebook side, hvor der løbende bliver opdateret. Derudover kan du finde specifikke kamptidspunkter, når de bliver opdateret, her: HU22DU22 

Hvordan spilles Ungdoms EM? 
Ungdoms EM spilles som puljespil, hvor alle møder alle. De 32 hold i turneringen seedes og inddeles i 8 puljer á fire hold. Nr. 1-3 fra hver pulje går videre til slutspillet. 


Efter puljespillet spilles der ’Single Elimination’, hvilket betyder, at man er ude af turneringen, hvis man taber. Dog spilles alle slutkampe om placeringerne 1-8. 


Vinderne af puljen går direkte til Runde 2, mens 2’erne og 3’erne skal spille Runde 1 for at komme videre i turneringen. Her møder alle 2’erne en 3’er fra en anden pulje. Vinderen af disse kampe går til Runde 2, hvor de altså møder en puljevinder. Herefter følger Runde 3, der er kvartfinaler, osv. frem til finalen, der altid spilles søndag.
Page 1 of 17


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
info@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Direktør
Jesper Jørgensen

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer