Monday, 04 September 2017 09:51

Tre danske herrehold i top 5 i Oslo

Written by 
Danmark var godt repræsenteret ved NEVZA turneringen i Oslo.
Af de 32 herrehold havde vi 5 hold med og hos damerne var 6 af de 27 hold danske.

Især herrerne gjorde en god figur, men måtte igen se Norge løbe med medaljerne.
Pt. er Norge et skridt foran de øvrige NEVZA lande – på herresiden. Hos damerne er det finnerne der klarer sig bedst. De glimrede dog ved deres fravær i Oslo.

Norge sluttede altså på de tre øverste pladser, med brødrene Aleksander og Christian Sandlie Sørum (Seed 2) som vindere efter en intens finalesejr over Anders Berntsen Mol/Mathias Berntsen (seed 1). Mol, Berntsen og Christian Sørum er tre unge talenter, der er Norges satsning på en OL-plads i Tokyo i 2020. Mol/Berntsen vandt bl.a. U22 EM sølv i foråret.

Men de danske herrer ydede god modstand mod de stærke nordmænd.

Dårlig seedning gjorde at Kristoffer Abell/Daniel Thomsen (Seed 17) og Mads Rosager/Martin Trans Hansen (seed 18) allerede i 2. runde røg ind i de to topseedede norske hold, der også endte i finalen. Trods fin modstand blev det til danske nederlag, hvilket betød at danskerne skulle den lange vej videre i turneringen.

Daniel Jonassen/Morten Overgaard (seed 5) holdt deres seed og spillede med højt niveau sig sikkert hele vejen til kvartfinalerne uden nederlag, dog med en kneben sejr i 3. runde over svenske Annerstedt/Herrmann (seed 4). Kvartfinalen blev et drabeligt danskeropgør mod Daniel Thomsen/Kristoffer Abell, der undervejs havde slået det 3. seedede norske hold Retterholt/Bergerud og finske Piippo/Määttänen (seed 6).

Thomsen/Abell trak det længste strå med en 2-0 sejr og sikrede sig altså en plads i semifinalen, mens Jonassen/Overgaard sluttede på en flot 5. plads.

I semifinalen tabte Thomsen/Abell desværre til de senere vindere af turneringen, Sørum/Sørum efter en vanvittig spændende kamp. 27-25, 15-21, 15-12 til Norge. Den lange vej i turneringen med 4 kampe fredag og 3 kampe lørdag så ud til at have trukket de sidste kræfter ud af danskerne og i bronzekampen blev det desværre også til et dansk nederlag mod Tvinde/Strømsvåg. En mere end godkendt 4. plads blev det dog til.

Mads Rosager/Martin Trans Hansen måtte også den lange vej frem til kvartfinalerne. Efter to sejre over et engelsk og et norsk hold, kom de op imod de bedste svenske hold. Roager/Trans fik hurtigt tilnavnet svenskerdræberne efter to sejre over de 4. seedede Annerstedt/Herrmann og Appelgren/Jonsson (seed 8).

En flot præstation af de 18. seedede danskere, der nu også var i kvartfinalen. Her stod de overfor norske Tvinde/Strømsvåg, der viste sig at have flest kræfter i behold, da det spidsede til og vandt 15-13 i tredje sæt.

Den lange vej i turneringen, samt nogle opslidende ture frem og tilbage mellem Centre Court i midt Oslo og de øvrige baner, der ligger 4 km væk i Voldsløkka, viste sig at have kostet for mange kræfter.

Men en flot turnering af de danske herrehold, hvor det også skal nævnes at Rasmus Mikelsons/Jacob Stein Brinck, der skal repræsentere Danmark ved U20 EM i den kommende uge, blev en flot nr. 13 i deres første NEVZA turnering sammen.

Efter en 1. runde sejr over engelske Hunter/Garcia-Kidd (seed 9) og et nederlag til svenske Appelgren/Jonsson (seed 8) i 2. runde, vandt de over det sidste danske hold Casper Bjerg/Mads Steffens, der sluttede som nr. 17, efter en sejr over norske Eldegard/Løvli. I kampen om at undgå 13. pladsen tabte Mikelsons/Brinck til Thomsen/Abell.

Slutplaceringer herrer
Nr. 4 Daniel Thomsen/Kristoffer Abell
Nr. 5 Mads Rosager/Martin Trans Hansen
Nr. 5 Daniel Jonassen/Morten Overgaard
Nr. 13 Rasmus Mikelsons/Jacob Stein Brinck
Nr. 17 Casper Bjerg/Mads Steffens

Hos damerne var der 6 danske hold med.

De to bedste hold Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov (seed 7) og Helle Søndergård/Simone Okholm Hansen (Seed 5) endte som nr. 7 og nr. 9 efter at have mødt hinanden i kampen om at undgå at slutte 9’er. Her vandt Trans Hansen/Tyndeskov en tæt kamp med 24-22, 21-18. Trans Hansen/Tyndeskov tabte efterfølgende til svenske Simonsson/Yoken (seed 6)

Forinden havde Trans Hansen/Tyndeskov tabt i 3. runde til de senere sølvvindere Hjortland/Kjølberg (seed 2) fra Norge, mens Søndergård/Okholm Hansen havde tabt til svenske Lindström/Sundberg (seed 12), der endte turneringen på en 4. plads.

De øvrige danske hold klarede sig også rimeligt gennem turneringen, bl.a. blev Pernille Witt/Trine Bak nr. 13 og Freja Holme Barkler/Josefine Lyholm vandt en kamp ved deres første NEVZA turnering sammen og endte på en 17. plads.

Slutplaceringer damer
Nr. 7 Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov
Nr. 9 Helle Søndergård/Simone Okholm Hansen
Nr. 13 Pernille Witt/Trine Bak
Nr. 17 Sara Stief/Frederikke Schade Jensen
Nr. 17 Amanda Øster Andersen/Signe Zibrandtsen Haaning
Nr. 17 Josefine Fjendbo Lyholm/Freja Holme Barkler

Se alle resultater og slutstilling her
Read 1118 times Last modified on Monday, 04 September 2017 10:01


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer