Thursday, 08 February 2018 14:04

Øget talentsatsning i dansk beachvolley

Written by 
Foto: Peter Bernberg Foto: Peter Bernberg
Talentarbejdet i dansk beachvolley får et løft. Det står klart, efter Volleyball Danmarks bestyrelse ved fastlæggelsen af budgettet for 2018 har besluttet at øge satsningen inden for talentarbejdet i beachvolley og bl.a. ansat en ny talentchef.

Som en helt central del præsenteres en ny talentstruktur, der skal understøtte kontinuitet og kvalitet i talentudviklingen.


Udover talenttræninger i Kraftcenter Vest OG Øst, lægges der fremover vægt på tilbagevendende samlinger og try-out for at styrke det danske talentmiljø. Målsætningen er fortsat at være repræsenteret ved U-EM i alle aldersklasser og på længere sigt også U-VM.


Volleyball Danmarks beachvolley elitechef Anders Lund Hoyer ser frem til øget fokus og satsning på talentudviklingen:


”Jeg håber, at der med en øget indsats og et øget fokus på talentudviklingen i Kraftcentrene vil blive dannet grobund for et godt udviklingsmiljø, hvor spillerne kan få rammerne og støtten til at fortsætte og optimere deres udvikling, og at set-up’et vil være med til at bane vejen for endnu flere af vores talenter,” siger han.


Den første talentsamling afholdes 11. marts 2018 i Odense for U22 spillere og yngre.


Ny talentchef ansat

På baggrund af den nye talentstruktur, kombineret med de seneste års øgede deltagelse i internationale U-mesterskaber, har Volleyball Danmark besluttet at udvide teamet omkring Talentarbejdet og ansætte en talentchef.


Den nye talentchef er Lydia Jørgensen, der i dag bl.a. har ansvaret for talenttræningerne i Kraftcenter Øst og talentudviklingen i CPH Beach i samarbejde med CPH Beach’s Sportschef Martin Olafsen. Udover en lang karriere i beachvolleyball er hun uddannet DIF Diplomtræner og tidl. sportschef i CPH Beach, og Lydia Jørgensen ser frem til arbejdet:


”Jeg håber, at vi bl.a. kan skabe en systematisk og sammenhængende tilgang i talentudviklingen til gavn for spillere og alle dem omkring. Strukturen og teamet bag, ser jeg, som helt centralt for at kunne udvikle flere dygtige ungdomsspillere og forberede dem på en international seniorkarriere,” siger Lydia Jørgensen.


Talentchefens ansvarsområde er primært koordinering og planlægning af talentarbejdet i forbindelse med samlinger, try out og turneringsforberedelse for udtagne hold.

Arbejdet sker i regi af Kraftcentrene og dermed i samarbejde med de ansvarlige talenttrænere og sportschefer. Den daglige træning og udvikling af spillere sker således fortsat gennem talenttrænerne i Kraftcenter Vest og Kraftcenter Øst.

Foruden den ny talentchef er Dennis Spile Hansen blevet ansat som talenttræner i Kraftcenter Vest. Han har en lang karriere som elite-beachvolleyballspiller og har i en årrække været træner for både senior- og ungdomshold i Odense Beachvolleyball Klub (OVBK).

Info om ny talentstruktur, samlinger og organisering
Den nye talentstruktur er bygget op omkring en talentsamling (start marts), try out (pinse) og ungdomscamp (august) samt talenttræninger i Kraftcentrene.

Talentsamling 11. marts

Første talentsamling for spillere, der ønsker at være en del af en beachvolleyball talentsatsningen, vil være søndag d. 11. marts i OBVK’s hal i Odense. Ønsker man at indgå i Kraftcentrenes sommer talenttræning er det her man starter. Talentsamlingen og Kraftcentertræning er for U22 spillere og yngre. På programmet står træningspas, informationer om kraftcentre og try-out m.m.

Se mere om Talentsamlingen, program og tilmelding
her

Try-out 21. maj

Try-out til sommerens U18, U20 og U22 EM vil blive afholdt mandag d. 21. maj (pinsen) i Dalum (OBVK’s baner)

Se mere information om try-out
her

U-EM
Volleyball Danmark ønsker at deltage med hold ved alle årets Ungdoms-EM’er, der i år bliver afholdt:

U18 – Brno, Tjekkiet d. 16.-­‐19. august
U20 – Anapa, Rusland d. 12.-­‐15. juli
U22 – Jurmala, Letland d.  26.-‐29. juli

I år afvikles U19 VM i Kina, men Danmark har desværre ikke kvalificeret sig hertil


Ungdomscamp
Som noget nyt vil der i år være ungdomscamp for alle, der ønsker at udvikle sig indenfor beachvolleyball.

Camp’en vil blive afviklet 17.-19. august i Dalum. På programmet vil bl.a. være træningspas, beachteori/taktik, fysisk træning, mental træning, ernæring, informationer om kraftcenter set-up m.m.
Camp’en er for alle niveauer i U14, U16, U18 og op til U22.

Se nærmere information om camp’en her.

Teamet for VD’s Talentarbejde i Beachvolley:

Lydia Jørgensen, Talentchef og Talenttræner, Kraftcenter Øst
Anders Lund Hoyer, VD Elitechef beachvolley
Dennis Spile Hansen, Talenttræner, Kraftcenter Vest
Martin Olafsen, Sportschef Kraftcenter Øst
Sportschef, Kraftcenter Vest (pt. ikke fastlagt)
Peter Morsing, Beachvolleyball Koordinator, Volleyball Danmark

Elitekoncept senior

Der er også ændret på konceptet for satsningen på Eliteholdene senior. Det nye koncept vil blive præsenteret ultimo februar

For yderligere information:
Talentchef, Lydia Jørgensen: idyl_lj@hotmail.com Mobil: 2513 2462
Koordinator, Peter Morsing: pmi@volleyball.dk, Mobil: 2877 2988
Read 1215 times Last modified on Thursday, 08 February 2018 14:11


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer