Tuesday, 02 April 2019 12:18

Her er de danske bruttolandshold i beachvolley

Written by 
Seks makkerpar er blevet udvalgt til bruttolandsholdstruppen i beachvolley. Hen over foråret og sommeren rejser de ud til nær og fjern for at samle ranglistepoint til internationale turneringer, EM og Continental Cup.

Det er elitechef Martin Olafsen samt landstrænerne Martin Olesen (for damesiden) og Peter Lyø (for herresiden), der har stået for udvælgelsesprocessen, hvor holdenes ambitioner, engagement samt målsætninger er blevet vurderet.

På damesiden er følgende tre hold blevet udpeget:
·         Simone Okholm Hansen/Helle Søndergård
·         Cecilie Køllner Olsen/Sofia Bisgaard
·         Maria Boelt Tyndeskov/Line Trans Hansen.

Landstræner Martin Olesen har store forventninger til holdene, og glæder sig til at se makkerparrene udfolde sig endnu mere i denne sæson:

”Det er tre dygtige men dog forskellige hold, der indgår i truppen. Simone og Helle er et efterhånden solidt sammenspillet hold, der har udvist stort engagement og deltaget i mange turneringer internationalt, hvor de er begyndt at drille de lidt større nationer. Cecilie og Sofia er modsat en forholdsvis ny konstellation, men de viste os allerede sidste efterår, at de har gode forudsætninger på den internationale scene. Og så har de en god blanding af rutine, talent og fysik. Så er der Maria og Line, der også allerede har spillet en del i udlandet, hvor deres resultater ser lovende ud. De arbejder struktureret og målrettet for at forbedre både rammer og spillet på banen. Så alt i alt bliver det rigtigt spændende at følge holdenes udvikling”. Siger Martin Olesen, landstræner på damesiden.

På herresiden er der blevet byttet lidt rundt på tidligere makkerkonstellationer, og de tre hold består således af:
·         Mads Rosager/Jacob Stein Brinck
·         Daniel Thomsen/Morten Overgård
·         Kristoffer Abell/Martin Trans Hansen.

De tre hold har dannet et træningsfælleskab i Odense, hvilket ifølge landstræner Peter Lyø skaber en unik mulighed for udvikling:

Det, at seks af Danmarks absolut bedste mandlige beachvolleyspillere lige nu træner samme sted giver større mulighed for at sparre, træne, hjælpe og styrke hinanden. Det ser vi resultaterne af allerede nu, hvor Mads og Jacob netop har vundet en medalje i World Touren, og Martin og Kristoffer fik en 5. plads ved deres første turneringsdeltagelse. Det er en gruppe spillere, der allerede har vist gode resultater i sandet, og som bestemt har meget mere i sig, så vi glæder os til forårets og sommerens turneringer”, siger Peter Lyø, landstræner på herresiden.

Nyt støttekoncept skal sikre internationale resultater

De seks par er udvalgt ud fra et nyudviklet, centralt koordineret elitekoncept og støttestruktur, hvor de tildeles økonomisk støtte til international turneringsdeltagelse samt sparring med de dedikerede landstrænere.
Et koncept, der ifølge elitechef Martin Olafsen skal skabe fundamentet for endnu flere internationale medaljer:

”Vi dedikerer støtten til de mest talentfulde og ambitiøse atleter, der har evnerne og drivet til at konkurrere internationalt. Med det ligger der også en klar forventning om, at vi ser bedre og bedre resultater, og at vi som beachvolley nation kan skabe resultater i den gode ende af de 2- og 3- stjernede turneringer. De seneste resultater har vist, at vi allerede er godt på vej, så det handler om at bibeholde vores momentum”.

beachvolley.dk kan man finde en aktivitetskalender for holdene, som løbende bliver opdateret så snart holdene tilmelder sig nye turneringer.
Read 1847 times Last modified on Tuesday, 02 April 2019 13:02


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer