Thursday, 11 April 2019 11:32

Portræt: Trans/Abell om EM-drømme og romantiske komedier Featured

Written by 
Gammel kærlighed ruster ikke, og det gør et godt beachvolleymakkerskab tilsyneladende heller ikke. For selvom Martin Trans Hansen og Kristoffer Abell ikke har dannet par siden ungdomsrækkerne, har den genforenede makkerkonstellation allerede opnået en 5. plads i en 2-stjernet turnering i Cambodja i deres første World Tour optræden sammen i marts. Få her et unikt indblik i parrets ambitioner for sæsonen og kom bag deres helt specielle makkerskab.

Når man som et beachvolleyhold træner sammen, spiller kampe sammen, rejser sammen og endda sover sammen, dannes der ofte et helt særligt bånd mellem de to spillere. Og hos makkerparret Trans/Abell er man ikke i tvivl:

Kristoffer Abel (KA): Vi er to rigtig gode venner uden for banen, som gør det meget lettere at spille sammen. Og så har vi begge den samme forståelse for balancen mellem ’sjov’ og ’seriøs’. Vi har begge to et stort lege-gen, der gør at vi elsker det visuelle ved sporten og alt det, der gør det sjovt at se og spille. Det vil vi gerne vise på banen. Men vi gør ikke tingene bare for at fjolle, der er mening med galskaben. De fleste af gangene i hvert fald.

Martin Trans Hansen (MT): Vi har begge en stor kærlighed for sukkersøde kærlighedssange inden kamp og egentlig også efter kamp. Vi tager f.eks. også begge initiativ til at lægge solcreme på hinandens rygge. Vi har nok bare generelt en form for ’cosmic connection’.

KA: Ja, det med musikken er vigtigt. Martins musiksmag er altid ’on point’. Til gengæld har han en manglende forståelse for romantiske komedier, som vi arbejder lidt på.


EM-drømmen skal jagtes
Selvom Trans/Abell er en ny konstellation på verdenstouren, har de haft stor succes sammen i sandet i ungdomsrækkerne, hvor de opnåede en 5. plads ved U22 EM i Tyrkiet i 2014 og en 9. plads ved U22 EM i Portugal i 2015. Nu vil makkerparret forsøge at komme til EM igen.

MT: Det er vores første år sammen, så vi tager nok få stævner, hvor vi mest af alt fokuserer på at spille os sammen uden at bombardere vores kalender med stævner og rejser. Vi håber på at kunne skrabe nok point sammen til at spille fast til 2- og 3-stjernede stævner, og forhåbentligt kommer vi i betragtning til Continental Cup og muligvis EM.

KA: Ja, førsteprioritet er at spille os sammen, når nu det er første sæson som nye partnere. Vi skal fokusere på at finde vores rytme sammen og skabe en fed spillestil. Men inden for de næste par år kunne det være fedt at komme til at spille med de bedste i verden på World Touren og repræsentere Danmark ved EM og VM.

Trans/Abell har indtil videre tilmeldt sig en 2-stjernet turnering i Aydin i midten af maj. Men der er flere turneringer på tegnebrættet og sommerplanerne er stadig åbne. Følg med på Beachvolley Danmarks facebookside, hvor vi opdaterer med holdenes internationale turneringsdeltagelse.


De 5 hurtige
Sushi eller pizza?
KA: Pizza fra den lokale
MT: 23’eren fra Pizza Venedig
Komedie eller drama?
KA: Romantisk komedie!
MT: Komedie, men ikke det der romantik-fis
”Tidligt op” eller ”jeg snoozer liiige lidt mere”?
KA: Snoozer!
MT: Snooze.
Blok eller forsvar?
KA: Blok. Med mindre det er hårdt. Så sender jeg Martin afsted.
MT: Forsvar. Med mindre Abell er svag og ikke kan løbe op, så tager jeg gerne lige 2-3 kill-bloks for ham.
’37 grader, høj sol og blødt sand’ eller ’11 grader, stærk sidevind og hårdt sand’?
KA: 37 grader, høj sol og blødt sand. Det var endnu varmere i Cambodja, og der blev vi 5’ere, så mere af det, tak.
MT: Jeg er en sucker for tan, så 37 grader. Så kan mig og Abell gå rundt og ligne en omvandrende Oreo-kiks

 
Read 1552 times Last modified on Thursday, 11 April 2019 12:15


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer