Wednesday, 17 April 2019 09:35

Portræt: Olsen/Bisgaard om DM-guld og styrken ved aldersforskelle

Written by 
Da Cecilie Køllner Olsen startede med at spille volleyball for 15 år siden, havde hendes makker, Sofia Bisgaard, knap nok lært at gå. Der er nemlig 13 år imellem de to spillere, og selvom det kan virke uforeneligt på en beachvolleybane, har Cecilie og Sofia formået at skabe en sprængfarlig kombination af talent og rutine. Få her et indblik i parrets målsætninger for sæsonen og deres blomstrende makkerskab.

Nogle gange synes 16-årige Sofia, at 29-årige Cecilie kan være lidt pinlig, og Cecilie kan omvendt have lidt kommunikationsproblemer med Sofia, med mindre det foregår på Snapchat. Men det er ikke noget, der påvirker makkerparrets dynamik på banen, tværtimod.

Cecilie Køllner Olsen: Vi er begge høje spillere, som er gode til at slå hårdt. Så vi kan godt lide den fysiske spillestil, selvom vi da også har mange andre tricks oppe i ærmet…eller sports bh’en er det vel. Og så er vi gode sammen på banen, fordi vi personligt komplementerer hinanden godt. Vi har begge en meget positiv og legesyg tilgang til spillet, som smitter af på hinanden til træning og kamp. Sofia har jo et kæmpe talent, men er i virkeligheden meget ydmyg omkring det, så på den måde trives hendes talent nok meget godt med min erfaring, og jeg har nok godt af at blive udfordret.

Sofia Bisgaard: Ja, man kan sige, at jeg holder dig ung. Men selvom du har så meget erfaring i bagagen, så er du stadig nysgerrig på hele tiden at lære nye ting, det er nok en af dine bedste egenskaber.

Cecilie: I virkeligheden komplementerer vi nok også hinanden meget godt uden for banen trods den store aldersforskel. Om det er fordi Sofia er moden af sin alder, eller fordi jeg har en barnlig sjæl, det vides ikke.

Sofia: Men du kan altså godt være lidt pinlig nogle gange. For eksempel da vi spillede turnering i Den Haag, hvor du insisterede på, at det var underligt og uetisk at vi skulle spille i bikini indenfor i en hal i januar. Du købte endda et termometer, så du kunne dokumentere overfor dommerne, at det var under 16 grader i hallen og derfor lovligt ifølge FIVBs reglementer at spille i lange tights. Men ALLE andre spillede i bikini, og vi ville jo have set mega dumme ud som de ENESTE i lange tights.


DM-guld i sigtekornet

Selvom Olsen/Bisgaard stadig er forholdsvis nye sammen, har de ambitiøse målsætninger både for internationale scene og når det kommer til Danmarksmesterskabet.

Sofia: Da det er vores første sæson sammen, er et af vores mål at finde ’vores spillestil’ og lære hinandens styrker og svagheder bedre at kende. Vi har kun spillet fire turneringer sammen, men på den korte tid vi har spillet sammen, har vi dog haft gode oplevelser, og vi har derfor sat en målsætning om at være en fast del af main draw i 1- og 2-stjernede turneringer.

Cecilie: Det betyder, at vi i starten skal spille en del kvalifikationsrunder og vinde disse, indtil vi har nok point til at være direkte inde i main draw. Hele ideen med point-høsten er, at det på længere sigt skal være med til at sikre danske spillere en plads til EM, VM og OL. Og så har vi en klar ambition om, at vi i august vil tage guld til DM.

Olsen/Bisgaard skal spille Göteborg 1-stjernet d. 18.-21. april og derefter på træningslejr i Bibione. Holdet er også tilmeldt en 2-stjernet turnering i maj. Resten af sommeren er ikke 100% fastlagt, men holdet har Continental Cup i juni og mange andre internationale turneringer på ønskelisten. Derudover skal Sofia spille U-EM.

 5 hurtige
Sushi eller pizza?:
Cecilie: Sushi.
Sofia: Sushi.
Komedie eller drama?:
Sofia: Drama
Cecilie: Game of Thrones
”Tidligt op” eller ”jeg snoozer liiige lidt mere”?:
Cecilie: Jeg sætter vækkeuret tidligt for at snooze.
Sofia: Det kommer an på, hvad jeg skal.
Blok eller forsvar?:
Cecilie: Forsvar, men jeg kan nu godt spille blok
Sofia: Blok, men jeg kan nu godt spille forsvar
”37 grader, høj sol og blødt sand” eller ”11 grader, stærk sidevind og hårdt sand”?:
Cecilie: Jeg fungerer ikke særlig godt i 37 grader. Man sveder så meget, at hænderne smutter i baggerslaget, og kombi’en af sand, sved og solcreme i øjnene er meget irriterende. Så jeg ville vælge den kolde version, hvor man også kan hoppe højt på det hårde sand.
Sofia: Hmm. 37 grader er lige nok, så jeg går også med den kolde version.
Read 888 times


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer