Tuesday, 14 May 2019 10:50

Brinck/Rosager om medaljedrømme og 8 timers skak på hotelværelset

Written by 
Da Jacob Stein Brinck og Mads Rosager i forrige sæson blev ført sammen på grund af skader i deres daværende makkekonstellationer, havde ingen helt kunnet forudse, at de ville slutte sæsonen af som Danmarksmestre. Nu fortsætter den sammenførte duo deres samarbejde i en ny sæson, som allerede har givet gode resultater. Læs med her om holdets forventninger til og målsætninger for sæsonen.

Brinck/Rosager har ikke kun haft succes på det danske sand. Det nye makkerpar har nemlig allerede været i aktion på den internationale scene i denne sæson, som senest har udløst en bronzemedalje i Cambodja. Og noget tyder på, at holdet har et helt særligt talent for at vinde, når det virkelig gælder.

Jacob:
Vores bedste egenskab som hold er, at vi har været gode til at vinde. Det er svært at sætte ord på hvad der gør det, men vi har sammen haft en evne til at vinde, når det er tæt og også vinde kampe, hvor spillet ikke har været det kønneste.

Mads: Det har også noget at gøre med, at Jacob er utrolig cool i pressede situationer. Hans mentalitet på banen er uhørt for en 20-årig knægt. Det at kunne sætte en god serv ved 14-13 i tredje sæt kræver stærk mentalitet og en kølighed, som Jacob allerede nu besidder. Hvorfra ved jeg ikke, men det er imponerende.

Jacob: Så tror jeg også, at det handler om vores indgangsvinkel til sporten. Mads er virkelig dedikeret. Når han sætter sig for noget, kæmper han alt hvad han kan for at nå i mål. Dette er en lækker egenskab at have, fordi jeg altid ved hvor jeg har ham, og at jeg kan regne med fuld commitment fra ham. Og så har han et stærkt konkurrencegen. Det kan dog godt være anstrengende for ham, når jeg gang på gang slår ham i diverse spil, eksempelvis backgammon, quizplanet og kortspil.


Mads: Til gengæld kan det nogle gange også virke som om, at Jacob egentlig er en 70 år gammel mand fanget i en 20-årigs krop. Det er en god mental styrke på banen, men det betyder også, at der ikke er så meget pjat - hvilket passer godt i min stil – dog ikke de 8 timer han bruger på hotelværelset for at se en skak kamp – booooorriiiiiing!


Jacob: Så må vi bare skrue op for vores fælles passion for musik og sing-along. Boybands og sjælere gør bare rejserne noget sjovere og tilværelsen lidt mere lækker.


Langsigtede drømme
Som forholdsvis ny makkekonstellation har Brinck/Rosager sat udviklingen i fokus og er meget bevidste omkring hvilke aspekter, de skal arbejde med for at optimere spillet.

Mads: Det er vores første sæson som et egentligt hold. Derfor er vores største fokus på at få aftaler, rytme og energi i spillet til at fungere. Vi skal arbejde meget med de første to berøringer. Modtagning og hævning skal sidde i skabet hver gang og i den rytme der passer for os, hvilket er noget vi eksperimenterer med til træning. Vores sæsonmål er at vi i 8 ud af 10 bolde får en side-out rytme, der bringer os i en subjektiv vurderet god situation. En situation hvor vi vurderer, at vi kan slå alle slag og har overblik over banen.

Jacob: Lige nu kigger vi mere langsigtet på vores udvikling. Over de næste par år skal vi rykke os op på den internationale rangliste, så vi ligger højt nok til at kunne spille alle turneringer. For at nå dertil skal vi forbedre os individuelt og som hold.


Mads: Over de kommende år ligger kvalifikation til de store mesterskaber som nogle pejlemærker for os, men i bund og grund handler det om at komme til at spille på det højest mulige niveau som vores talent rækker til og herigennem et ønske om, at vi kan medvirke til at dansk beachvolley når kvalifikation til OL. Resultatmæssigt i denne sæson vil vi selvfølgelig stile efter at genvinde det danske mesterskab og få flere medaljer på World Touren.


Brinck/Rosager har allerede mange turneringer i kalenderen for denne sæson, hvor World Tour turneringer i Polen, Kina, Canada og Rusland står øverst på ønskesedlen. Derudover vil der også være god mulighed for at se makkerparret på de danske strande i årets Beach Tour.


5 hurtige
Sushi eller pizza?:
Mads: Sushi – men kun hvis det er all-you-can-eat. Buffet er min livret.
Jacob: Pizza – en frysepizza og en Pepsi Max, så kører det!

Komedie eller drama?:
Mads: Drama, for det meste
Jacob: Komedie, et godt grin er lige mig

”Tidligt op” eller ”jeg snoozer liiige lidt mere”?:
Mads: Tidligt op. Her er vi ikke helt enige, hvilket kunne give udfordringer i en dobbeltseng på samme hotelværelse, men Jacob kan heldigvis sove igennem alt.
Jacob: Jeg snoozer liiige lidt mere! Jeg vil egentlig ikke sige at jeg er den største syvsover, men at vågne klokken 7 af egen fri vilje ligesom Mads, kommer jeg aldrig til.

Blok eller forsvar?:
Mads: Blok. Selvom jeg godt kan lide at prøve at være en hurtig forsvarsspiller, så må jeg nok erkende, at jeg gør mest gavn ved nettet.
Jacob: Forsvar. Min primære opgave ligger i forsvaret, men når Mads fra tid til anden ikke gider løbe op til nettet, tager jeg gerne en blok for holdets skyld.

37 grader, høj sol og blødt sand ELLER 11 grader, stærk sidevind og hårdt sand?:
Mads: Jeg bliver nok nødt til at sige varmt, sol og blødt sand, men udelukkende fordi en hel turnering i hårdt sandt er den sikre vej til ondt i knæene. På trods af at jeg til World Tour stævne i Cambodia blev slået helt ud af 37 grader og høj sol – som i helt ud!!! - gør det hårde sand alligevel mere ondt i mine gamle knæ end et (lille J ) solstik.
Jacob: Med Mads vil jeg helst spille i 11 grader, men selv ville jeg nok foretrække de 37 grader og en lækker is-kaffe efter kampen.
Read 907 times


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer