Friday, 24 May 2019 11:47

FIRE SPILLERE UDTAGET TIL HERRERNES CONTINENTAL CUP

Written by 
Landstræneren og elitechefen for herrernes beachvolleylandshold, Peter Lyø og Martin Olafsen, har udtaget de fire spillere, der skal repræsentere Danmark ved Continental Cup i Kroatien den 22.-23. juni 2019. Det bliver Mads Rosager, Jacob Stein Brinck, Kristoffer Abell og Martin Trans Hansen, der skal forsøge at kæmpe sig frem mod OL i Tokyo 2020.

De fire spillere er blevet udvalgt ud fra de tre makkerpar, der i øjeblikket udgør bruttolandsholdene i beachvolley.

”De fire spillere har alle været ude til internationale stævner i foråret og har vist gode takter mod andre stærke beachvolleynationer. De har ligeledes haft en meget lang skadesfri periode, som vægter højt ift. den træningsmængde, det kræver at være med på højeste niveau. Derfor er valget faldet naturligt på disse spillere.” udtaler landstræner Peter Lyø.

Du kan lære holdene bedre at kende i disse portrætter: Rosager/Brinck Abell/Trans


Danmark kan sikre sig avancement  
Den første runde af Continental Cup for herrerne spilles den 22.-23. juni i Umag, Kroation, hvor Danmark møder Estland, Kroatien og Albanien.  

Turneringsstrukturen er en klassisk ’Dobbelt Elimination’, hvor hver nation stiller op med to hold, et “1. hold” og et “2. hold”. Holdenes interne rangering er defineret ud fra spillernes samlede point på verdensranglisten. 


”Som det ser ud nu, ligner det
at Danmark (seed 2) lægger ud imod Kroatien (seed 3) og derefter skal spille imod vinder/taber af Estland (seed 1) og Albanien (seed 4). Kigger man i FIVB-regi, er det kun førsteparrene fra Estland og Kroatien, som kan matche Danmarks erfaring eller fysik.” udtaler elitechef, Martin Olafsen.


”Estland har turneringens – på papiret – dygtigste par, der ligger #33 på verdensranglisten, og derfor må Estland samlet set også anses som favoritter. Men vi mener bestemt, at avancement til næste runde er et realistisk mål for vores herrer, dog med stadig mange ubekendte og en erkendelse af, at det nok skal blive rigtig tæt.” afslutter Olafsen.


Hver nationsmatch afvikles over bedst af tre kampe. Først spiller nation 1’s 1.hold mod nation 2’s 2. hold, og derefter spiller nation 1’s 2.hold mod nation 2’s 1. hold. Vinder et land begge kampe, har de vundet matchen. Vinder hvert land en kamp, spilles en tredje og afgørende kamp (golden match). Til denne kamp kan hvert land frit vælge hvilke to spillere, der skal repræsentere dem. Man kan således godt vælge en spiller fra hvert af landets to hold.

Første delmål er at kvalificere Danmark til 2. runde, hvilket kræver en top-2-placering i Kroatien. Følg med på Beachvolley Danmarks Facebookside, hvor der vil blive opdateret med kampe og resultater fra Continental Cup. 

Du kan læse mere om herrernes Continental Cup her. 


Continental Cup – adgangskortet til OL 2020 
Continental Cup er en OL-kvalifikation, hvor de enkelte nationer kæmper mod hinanden om fem pladser til OL i Tokyo 2020 (heraf én plads for Europa). De øvrige hold, der kvalificerer sig til OL kommer fra FIVB’s verdensrangliste, VM i Hamborg i juli og en OL-kvalifikationsturnering i Kina i september. Konkurrencen om en plads til OL er hård, og Continental Cup er derfor nok Danmarks bedste mulighed for en plads, selvom det er en lang vej.

Første runde af Continental Cup spilles her i maj/juni 2019 i 8 puljer for damer og 8 puljer for herrer. De to bedste hold fra hver pulje i første runde går videre til anden runde, der spilles i maj 2020. Her indtræder topnationer som bl.a. Norge, Rusland, Holland og Italien

Ender de danske hold blandt de tre bedste nationer i deres pulje i anden runde, kvalificerer de sig til tredje runde, der afvikles i juni 2020. Herfra kvalificerer kun et hold sig til OL. Der vil være topnationer, der allerede har kvalificeret sig med det maksimale antal hold til OL via verdensranglisten. Disse lande udgår af Continental Cup i slutfasen, men det er alt for usikkert at spå om nu.


Damernes Continental Cup spilles d. 01.-02. juni i Irland – læs om dameholdene her.
Read 1925 times Last modified on Friday, 24 May 2019 11:53


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer