Touren

Touren (337)

DIF og DGI’s coronahjælpepulje er igen åben for ansøgninger, da der er kommet flere millioner i puljen. Midlerne kan også søges af de foreninger, som tidligere har søgt og fået midler fra puljen.

For tredje gang åbner DIF og DGI’s coronahjælpepulje for ansøgninger, og der er blevet tilført yderligere 76 millioner kroner. Hvis din forening har tabt penge på grund af coronaens indtog i Danmark, så søg. Det gælder også de foreninger, som tidligere har søgt puljen og fået en del af det beløb, de ansøgte om.

Puljen kan søges for tab, som stammer helt tilbage fra de første coronarestriktioner blev indført og frem til den 31. december. I denne tredje ansøgningsrunde kan der søges fra mandag 12. oktober frem til fredag den 30. oktober klokken 12.00.

Corona-hjælpepulje kan ansøges af alle breddeidrætsforeninger, der er ramt økonomisk af COVID-19. Også foreninger, som tidligere har søgt og fået midler fra coronahjælpepuljen, kan søge i denne tredje ansøgningsrunde.

Corona-hjælpepuljen er ikke etableret til støtte for eliteidræt, der søger dækning af udgifter til aflyste større arrangementer (over 350 deltagere). Disse foreninger henvises til lønkompensationsordningen og kompensationsordningen for arrangører af større arrangementer.

Derimod kan foreninger, som afholder store breddeevents og herudover også foreningsbaserede eventarrangører godt ansøge DIF og DGI's corona-hjælpepulje om tilskud til dækning af tabte nettoindtægter (overskud) fra egne arrangementer, der er aflyst som følge af nedlukning for aktivitet i forbindelse med COVID-19 - herunder tabte nettoindtægter fra aflyste store breddeevents og motionsløb med over 500 aktive deltagere.

Eksempler på tab, der kan søges kompensation for, er blandt andet:

  • • Afholdte udgifter til halleje og forplejning til mindre arrangementer (maks. 350 deltagere), der er aflyst som følge af nedlukning for aktivitet i forbindelse med COVID-19.
  • • Tabte nettoindtægter fra medlemsindbetalinger (kontingent eller køb af specifikke træningstilbud) som følge af nedlukning for aktivitet i forbindelse med COVID-19.
  • • Tabte nettoindtægter fra foreningsarbejde på festivaler, markeder og øvrige arrangementer, der er aflyst som følge af nedlukning for aktivitet i forbindelse med COVID-19.
  • • Tabte nettoindtægter fra egne arrangementer, der er aflyst som følge af nedlukning for aktivitet i forbindelse med COVID-19.
  • • Tabte nettoindtægter (f.eks. deltagerbetaling) fra store breddeevents og motionsløb med over 500 aktive deltagere, der er aflyst som følge af nedlukning for aktivitet i forbindelse med COVID-19.
  • • Tabte sponsorindtægter eller indtægter fra støtteforeninger som følge af nedlukning for aktivitet i forbindelse med COVID-19.
Alle foreninger for direkte besked om puljens åbning via CFR (Central ForeningsRegister). Læs mere om retningslinjer, ansøgningsprocedure og få svar på de oftest stillede spørgsmål på adressen www.dif.dk/stotte
Monday, 05 October 2020 15:14

Vinterturneringerne 2020/21

Written by
Nu er det vist ved at blive for koldt til at rende rundt i det kølige sand
Heldigvis kan du også i år spille med i vinterturneringerne, der bliver afviklet af Odense Beachvolley og Copenhagen Beachvolley.

Du kan finde mere info om turneringerne under de enkelte turneringer på beachvolley.dk
Turneringerne afvikles således:
7.-8. november – i Odense Beachhal
12.-13. december – i Hafnia-Hallen
16.-17. januar – i Odense Beachhal
27.-28. februar - i Hafnia-Hallen
20.-21. marts - i Odense Beachhal
17-18. april - i Hafnia-Hallen (Her afvikles VinterPokalfinalerne, men der afvikles også almindelig vinterturnering for. 1.-2. division)

Der er åben for tilmelding på MinSport

Pokalfinalerne
Da VolleyGalla'en i Aarhus i februar 2020 blev en stor succes, har Volleyball Danmark valgt at fortsætte med denne form og termin
BeachTourGruppen besluttede sidste år at ændre konceptet for Pokalfinalerne. Vi fik jo desværre ikke testet den nye form i 2020, men håber at det bliver muligt i 2021
Turneringen hedder nu VinterPokalen og vil blive afviklet som afslutning på vintersæsonen, ved den sidste af vinterturneringerne – i 2021 lørdag d. 17. april i Hafnia-Hallen
Som ved almindelige pokalturneringer, bliver der en kvalifikation til Vinterpokalen, så man kvalificerer gennem placeringer i vinterens turneringer samt ranglistepoints.
Disse kan se i Propositionerne (afs. 3b)

VolleyGalla afholdes 5.-6. februar 2021 i Aarhus. Der kommer mere information om dette på Volleyball Danmarks sider.

Weekenden bød på årets sidste turnering på Pepsi MAX Beachvolley Tour – og hvilken afslutning

Torvet i Grindsted lagde fredag-lørdag-søndag fantastiske rammer til Eliteturneringen, der blev afviklet i, den til lejligheden konstruerede, sandkasse midt i byen.
Fredag kl. 13, i strålende solskin, åbnede Billund kommunes borgmester Ib Due Kristensen turneringen med det mundrette navn, Grindsted City Beach Grand Slam.
Set-uppet med de omliggende faciliteter var helt fantastisk og både spillere og byens borgere nød den stemning, der var i byen hele weekenden. Det lokale forretningsliv bakkede helt fantastisk op om turneringen, med mange sponsorpræmier til spillere og publikum, lange åbningstider, slagtilbud og god stemning, mens Billund kommune samtidig afviklede en masse andre events, der var med til at gøre hele ugen op til turneringen og i weekenden til én stor fest. Også Pepsi MAX Beachvolley Tours hovedsponsor Pepsi MAX var til stede med kolde Pepsi MAX til de mange fremmødte, præmier til de mange børn i de indlagte konkurrencer på Centre Court og pengepræmier til de bedste hold.

I disse fantastiske rammer formåede spillerne at give publikum hvad de kom for – spændende dueller, flot og underholdende spil, fight for alle points samt lidt show til ære for publikum.
Bedst af de bedste var Danmarksmestrene Jacob Stormly/Nicolai Houmann hos herrerne og Signe Zibrandtsen Haaning /Sara Stief hos damerne, mens to helt unge hold også præsterede en flot turnering, der lover godt for fremtiden.
Anna Juhl Staal Hauge/Lea Føns tog kampen op mod de ”voksne” og vekslede i semifinalen et indledende 1. runde nederlag til Frederikke Schade Jensen/Amanda Øster Andersen med en 2-1 sejr og en finaleplads.
Her var Stief/Zibrandtsen dog lige en tand bedre på de afgørende bolde og kunne fortjent lade sig kåre som turneringens bedste hold og sæsonens sidste vindere med en finalesejr på 21-18, 21-15. Hauge/Føns havde dog stor ære af kampen og fik gennem turneringen stor publikumsopbakning. Schade Jensen/Øster Andersen vandt kampen om 3. pladsen med 21-18, 21-23, 15-13 over Michelle Hemmingsen/Marie Egebjerg, efter en af turneringens nok mest spændende kampe.

Hos herrerne var det Marius Stenmann Hansen/Christian Lundby Andersen, der viste de ungdommelige kræfter frem, bl.a. i en vanvittig spændende kvartfinale, hvor de vandt 28-26, 16-21, 18-16 over Casper Bjerg/Christoffer Lind Gade. Da de afgørende kampe skulle spilles søndag, løb de unge drenge ind i mere rutinerede kræfter og de måtte tage til takke med en flot 4. plads, efter et nederlag til Martin Olesen/Anders Hartmann i kampen om 3. pladsen.
Finalen stod, ikke overraskende, mellem Danmarksmestrene Jacob Stormly/Nicolai Houmann og Daniel Thomsen/Jacob Stein Brinck. Efter en spændende og underholdende kamp, der var millimeter fra at gå i 3 sæt, vandt Stormly/Houmann deres anden turneringssejr i sæsonen (den første var DM). 21-18, 25-23 lød sejren på, efter flere sætbolde til Thomsen/Brinck i andet sæt.
Dermed kunne Stormly/Houmann akkurat som Stief/Zibrandtsen modtage de mange tilskueres fortjente hyldest, den store præmiecheck og de mange lokale sponsorgaver. Thomsen/Brinck måtte tage til takke med en mindre check, men havde stor ære af kampen og blev også velfortjent hyldet af publikum.

På de mindre hypede, men flot anlagte baner, ved Billund kommunes rådhus, blev der på 4 baner afviklet 1. division for herrer og damer. 17 hold kæmpede her om de mange flotte sponsorpræmier og vigtige points til den kommende sæson.
Se alle resultaterne fra turneringen på Latourna

1H1D                                               

1. Division herrer  1. Division damer
Nr. 1 Kent Jensen/Jegors Kirilovskis  Nr. 1 Angela Vanek/Asia Troiani
Nr. 2 Jacob Pitters/Rasmus Tang Pedersen    Nr. 2  Anna Sliwinska/Irene Tosi
                                                 

EHED

Elitedivision herrer, med borgmester Ib Due Kristensen  Elitedivision damer, med borgmester Ib Due Kristensen
Nr. 1 Jacob Cordua Stormly/Nicolai Houmann  Nr. 1  Sara Stief/Signe Zibrandtsen Haaning
Nr. 2 Jacob Stein Brinck/Daniel Thomsen  Nr. 2 Anna Juhl Staal Hauge/Lea Føns


Borgmester
Borgmester Ib Due Kristensen åbner Grindsted City Beach Grand Slam i strålende solskin


Pepsi sponsor
Hovedsponsor Pepsi MAX klar til at byde velkommen

Konkurrence
Publikumskonkurrence for børn

Houman Stormly med børn
Danmarksmestrene Jacob Stormly/Nicolai Houman lærer de unge et par tricks

Vindue
Danmarksmestrene Jacob Stormly/Nicolai Houman foreviget på byens vinduer med borgmester Ib Due Kristensen 

Grindsted by night
Grindsted by night

Frivillige2Frivillige1
De frivillige på arbejde under og efter Grindsted City Beach Grand Slam

Farvel Grindsted
Farvel Grindsted - håber vi ses igen

Tak for i år – vi glæder os allerede til 2021Der var en, der var to, der var tre – der var ikke færre end 40 læs fint strandsand, da Torvet på gågaden og Rådhusets grusparkeringsplads ved Tinghusgade i Grindsted blev omdannet til et sandt beachvolley Mekka i denne uge.

De 40 vognlæs havde tilsammen 750 kubikmeter sand med sig, som den danske beachvolleyelite og bredde skal boltre sig i den 18.-20. september, når det gælder Grindsted City Grand Slam.

Peter Morsing, der er sportskonsulent i Volleyball Danmark, ser frem til at slutte Pepsi MAX Beachvolley Tour 2020 af med manér og et brag af en turnering:

”Normalt spiller man beachvolley på de danske strande, så det er noget helt særligt, når vi rykker ind i byerne og især på så centrale placeringer som i Grindsted,” siger han.

Hos Volleyball Danmark ser man frem til et fedt set-up med en bane på Torvet midt i Grindsted. Rundt om banerne bliver der opstillet tribuner og musik og både beachtourens og lokale sponsorer vil sørge for fest og konkurrencer for byens gæster udenfor banen, mens spillerne leverer underholdningen på Centre Court.

Håber på stor opmærksomhed
Grindsted City Grand Slam afvikles i et samarbejde mellem Volleyball Danmark og Billund Kommune, og håbet fra arrangørerne er, at arrangementet med sin placering midt i en by vil få nye mennesker til at få øjnene op for spillet.

”På stranden kommer der strandgæster og turister. Der er et naturligt rend af mennesker, når vi nu placerer beachvolleybanerne midt i Grindsted. Så jeg tror og håber, at der bliver rigtig stor opmærksomhed alle dagene,” siger Peter Morsing.

”Det kan være, at det får nogle andre mennesker til at få øjnene op for beachvolley. Det kan være, at folk, som ellers bare skulle ned i byen, kommer forbi og ser nærmere på det. Vejrudsigten ser lovende ud p.t., så forhåbentlig kan det også lokke folk forbi,” siger han.

Det er man enig i i Billund Kommune:

”Vi er glade for igen at byde beachtouren velkommen til kommunen. Det var en stor succes, sidst vi afviklede en stor City Grand Slam i Billund i 2018, og nu ser vi frem til fem dage med masser af aktivitet, både i sandet og hos Grindsteds handlende,” siger borgmester Ib Kristensen.

En beachvolleyfest for alle
Det er nemlig ikke kun de allerede etablerede beachvolleyspillere, der kan nyde godt af de til lejligheden nybyggede beachvolleybaner.

Allerede onsdag bliver banerne taget i brug af skoler, ansatte, foreninger og handelslivet i Billund Kommune. Grindsted City Grand Slam afvikles nemlig i forbindelse med en række kulturaktiviteter i byen.

Det betyder, at der vil være kunst- og kulturarrangementer i byen samtidigt med selve beachvolley-turneringen hele weekenden.

Fredag aften holder Grindsted Handelsstandsforening Open By Night, og der vil være musik og aktiviteter for store og små på Torvet efter kampene.

Program
Elitedivisionen for damer og herrer spilles fredag (12-19), lørdag (9-19) og søndag (9-16) på Torvet i Jernbanegade.

1.-3. division spilles lørdag og søndag ved Rådhusets grusparkeringsplads (på hjørnet af Tinghusgade og Vesterbrogade), hvor der bliver anlagt 5-6 baner - under 500 meter fra Torvet.

Alle resultater fra kampene uploades løbende under turneringen på Latourna.

Sunday, 30 August 2020 16:20

Her er de danske mestre i beachvolley

Written by

Nicolai Houmann og Jacob Cordua Stormly genvandt DM-guldet hos herrerne, mens Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard vandt DM hos damerne.

En velbesøgt Amager Strand dannede flotte rammer efter alle Coronaforskrifternes regler, da DM-guldet skulle fordeles. Otte damehold og otte herrehold var kogt ned til en Maggi-terning á to fra hvert køn, da DM-finalerne blev afgjort søndag eftermiddag.

Kampen om grundstof nr. 79 blev to vidt forskellige dueller, hvor herrernes var utrolig tæt, men spændingen for alvor udeblev hos damerne.

Dobbelt op på DM-guld til Stormly/Houmann
I herrernes DM-finale stod de regerende danmarksmestre Jacob Cordua Stormly/Nicolai Houmann (seed 4) over for Anders Lammert Hartmann/Kristoffer Abell (seed 3).

De to makkerpar træner sammen til hverdag og kender derfor hinanden ud og ind. 1. sæt blev da også lige så tæt som en kinddans langt hen ad vejen, hvor begge makkerpar var gode til at holde sideout. Ved 18-18 trådte Stormly i den grad i karakter og sikrede Stormly/Houmann to matchbolde foran 20-18. Hartmann/Abell overlevede den første, inden netop Stormly kunne sikre 1. sæt 21-19.
INT03322

Solen brød frem ved starten af 2. sæt, hvor de stigende varmegrader fyrede op for Stormly/Houmann, der buldrede derudaf og bragte sig foran 7-2. Scoren balancerede igen ved 11-11 med et stærkt comeback af Hartmann/Abell. Holdene fulgtes ad resten af sættet, Hartmann/Abell overlevede en enkelt matchbold bagud 19-20, men måtte kapitulere ved 22-20.

Dermed kan Jacob Cordua Stormly og Nicolai Houmann kalde sig danmarksmestre for 2. år i træk.

”Det er en fantastisk følelse at stå her som danmarksmester. Jeg er utrolig stolt,” siger Jacob Cordua Stormly.

”Det var de færreste, der havde regnet med, at vi kunne gentage succesen fra sidste år og vinde DM igen. Men vi har arbejdet målrettet, og jeg synes, at Nikolai har løftet sit niveau turnering for turnering. Vi er blevet bedre over hele sommeren,” siger han.

Olsen/Bisgaard i fuld kontrol i guldtriumf
Damerne lukkede beachballet på Amager Strand. I DM-finalen om det ædle metal stod 1. seedede Signe Zibrandtsen Haaning/Anneka Hastings ansigt til ansigt med 2. seedede Cecilie Køllner Olsen/Sofia Nørager Bisgaard.

Det var to par med masser af selvtillid efter en stærk DM-turnering, der gik ind til 1. sæt, men Olsen/Nørager satte sig hurtigt tungt på sættet. Nørager klappede gang på gang kuglen i sandet, efter Olsen havde serveret på et sølvfad og makkerparret lukkede 1. sæt sikkert med 21-13.

INT03597

Haaning/Hastings kom ud som forvandlede til 2. sæt, hvor de bragte sig foran med 6-3 og tvang Olsen/Nørager til at tage en timeout. Den var givet godt ud, og sættet tippede til 11-7 i Olsen/Bisgaards favør. Herfra var der ingen slinger i valsen, og Olsen/Nørager lukkede 2. sæt med 21-9 og DM-finalen 2-0.

Dermed kunne Olsen/Nørager triumferende strække armene i vejret og veksle sidste års DM-sølvmedaljer med et sæt af guld.

Det er Cecilie Køllner Olsens 4. DM-guld med tre forskellige makkere de seneste ti år, mens det er det første af slagsen for Sofia Nørager Bisgaard.

”Jeg er megastolt, vi har været meget igennem i denne sæson,” siger Cecilie Køllner Olsen.

”Ciffermæssigt blev det større, end jeg havde turde håbe på. men det er ikke noget, man tænker på under kampen,” siger hun.

”Jeg tror, Sofia er en af de yngste, der har vundet DM-nogensinde. Den oplevelse ville jeg have sammen med hende.”

Sofia Nørager Bisgaard: ”Det blev en rigtig god finale, så vi rigtig glade for at have vundet. Vi præsterede godt,” siger hun.

”Det er min første DM-guldmedalje, så den betyder rigtig meget. Det er fedt at komme tilbage efter en sølvmedalje sidste år,” siger Sofia Nørager Bisgaard.

Alle resultater fra DM kan findes på Latourna her.
INT03703

DM-Finale (herrer): Jacob Cordua Stormly/Nicolai Houmann-Anders Lammert Hartmann/Kristoffer Abell: 2-0 (21-19, 22-20)
DM-Finale (damer): Signe Zibrandtsen Haaning/Anneka Hastings-Cecilie Køllner Olsen/Sofia Nørager Bisgaard: 0-2 (13-21, 9-21)

VINDERE PÅ PEPSI MAX BEACHVOLLEY TOUR 2020
- Eliterækken
Kolding Master 1
Damer: Line Trans Hansen/Clara Windeleff (U18) | Herrer: Nikolaj Hjorth/Kristoffer Abell
Copenhagen Master 1
Damer: Cecilie Køllner Olsen/Sofia Nørager Bisgaard (U18) | Herrer: Mads Møllgaard/Bo Søderberg
Ikast Challenger 1
Damer: Michelle Hemmingsen/Cecilie Steffens | Herrer: Mads Steffens/Niels Heden Friis
Ikast Challenger 2
Damer: Freja Barkler (U21)/Charlene Manuella Johnsen (U21) | Herrer: Rasmus Mikelsons/Tobias Kjær
Aalborg Challenger
Damer: Marie Madsen/Marieke Brinck | Herrer: Patrick H. Jørgensen /Jesper Skovmark
Aarhus Master
Damer: Cecilie Køllner Olsen/Sofia Nørager Bisgaard (U18) | Herrer: Mads Møllgaard/Bo Søderberg
Kolding Master 2
Damer: Sofia Nørager Bisgaard (U18)/Clara Windeleff (U18) | Herrer: Mads Rosager/Jacob Stein Brinck (U21)
Copenhagen Master 2
Damer: Line Trans Hansen/Clara Windeleff (U18) | Herrer: Bo Søderberg/Kristoffer Abell
Odense Master
Damer: Clara Windeleff (U18)/Line Trans Hansen | Herrer: Nikolaj Hjorth/Kristoffer Abell
Silkeborg Grundlovsstævne (Challenger)
Damer: Maria Elisabeth Boelt Tyndeskov/Pernille Wit | Herrer: Christoffer Lind Gade/Niels Heden Friis
Copenhagen Grand Slam

Damer: Nikoline Maria Mogensen/Mikala Maria Mogensen | Herrer: Jacob Stein Brinck (U21)/Mads Rosager
Kolding Semifinalestævne
Damer: Line Trans Hansen/Clara Windeleff (U18) | Herrer: Mads Rosager/Jacob Stein Brinck (U21)
Ishøj Challenger
Damer: Line Huusom/Maiken Houmøller Rasmussen | Herrer: Sebastian Mikelsons/Rasmus Mikelsons
Aarhus Semifinalestævne

Damer: Maja Pilgaard/Danieke Prins | Herrer: Anders Lammert Hartmann/Kristoffer Abell
DM-finaler Amager Strand
Damer: Cecilie Køllner Olsen/Sofia Nørager Bisgaard | Herrer: Jacob Cordua Stormly/Nicolai Houmann


Sidste 10 års danske mestre (damer)
2020: Cecilie Køllner Olsen/Sofia Nørager Bisgaard
2019: Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov
2018: Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov
2017: Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov
2016: Eva Mielskov Bang/Cecilie Køllner Olsen
2015: Eva Mielskov Bang/Cecilie Køllner Olsen
2014: Charlotte Krøyer / Pia Hove
2013: Karin Iversen/Line Anker Nielsen
2012: Charlotte Krøyer / Cecilie Køllner Olsen
2011: Pia Hove / Mette Flügge

Sidste 10 prs danske mestre (herrer)
2020: Jacob Cordua Stormly/Nicolai Houmann
2019: Jacob Cordua Stormly/Nicolai Houmann
2018: Mads Rosager/Jacob Stein Brinck
2017: Lars Mayland/Christopher Secher Hansen
2016: Lars Mayland/Christopher Secher Hansen
2015: Oliver Vendtt Kaszas / Sebastian Vendtt Kaszas
2014: Oliver Vendtt Kaszas / Sebastian Vendtt Kaszas
2013: Peter Kildegaard / Bo Søderberg
2012: Lars Mayland / Teis Corneliussen
2011: Bo Søderberg / Anders Lund Hoyer
Saturday, 29 August 2020 16:44

Her er semifinalerne til DM

Written by

Vejret var lige så alsidigt som spillet i sandet ved førstedagen af DM i beachvolley på Amager Strand, hvor seed 2 hos herrerne og seed 3 hos damerne ikke er med, når der skal uddeles medaljer.

Der var på forhånd lagt op til en spændende lørdag i sandet på Amager Strand, hvor finaleholdene havde meldt DM-finalerne helt åbne.

Det lunefulde og omskiftelige danske sommervejr satte sit præg på begivenhederne, men der blev fightet igennem for at booke en billet videre til semifinalerne søndag.

Da den sidste bold blev sendt i sandet lørdag aften, kunne følgende hold se frem til at kæmpe om DM-medaljer.

Seed 2 i lørdags-exit
I den første semifinale hos herrerne skal Jacob Stein Brinck/Mads Rosager op imod de regerende danmarksmestre Jacob Cordua Stormly/Nicolai Houmann.

Mens Brinck/Rosager gjorde rent bord med to 2-0 sejre, tabte Stormly/Houmann deres første kamp ved DM med 1-2 til Bo Søderberg/Mads Møllgaard.

Der var dog ingen slinger i valsen i de to efterfølgende kampe, hvor Stormly/Houmann først slog brødrene Sebastian og Rasmus Mikelsons og senere Daniel Thomsen og Peter Jensen med 2-0. Dermed er seed 2, Thomsen/Jensen ikke videre til semifinalen søndag.

I den anden semifinale hos herrerne møder Anders Lammert Hartmann/Kristoffer Abell brødrene Oliver Venndt Kaszas/Sebastian Venndt Kaszas.

Netop de to hold mødte også hinanden i deres første kamp lørdag, hvor Hartmann/ Abell vandt 2-0.

Seed 3 sagde farvel til sidst
I den første semifinale hos damerne står Signe Zibrandtsen Haaning/Anneka Hastings ansigt til ansigt med Asta Kjærgaard/Simone Marie Okholm Hansen.

1. seedede Haaning/Hastings snuppede to 2-0-sejre, mens Kjærgaard/Okholm som seed 5 leverede lørdagens største overraskelse, da de i dagens sidste kamp ekspederede 3. seedede Søndergård/Mellmølle ud med en 2-1-sejr.

I den anden semifinale hos damerne står Cecilie Køllner Olsen/Sofia Nørager Bisgaard over for Freja Holme Barkler/Charlene Manuella Mayo Johnsen.

Olsen/Bisgaard er noteret for to 2-0-sejre, mens Barkler/Johnsen først sikrede sig semifinalebilletten ved at besejre Stief/Kjelstrup 2-1 i deres tredje kamp lørdag.

Hvis du vil følge DM-finalerne fra Amager Strand kan du læse mere om billetter her
Volley TV streamer alle kampe med kommentator fra Centre Court fra DM-finalerne fra Amager Strand . 

Alle resultater uploades løbende under turneringen på Latourna her.

Kampprogram søndag
10.00: Semifinale 1 (herrer): Jacob Stein Brinck/Mads Rosager vs. Jacob Cordua Stormly/Nicolai Houmann
11.00: Semifinale 2 (herrer): Anders Lammert Hartmann/Kristoffer Abell vs. Oliver Venndt Kaszas/Sebastian Venndt Kaszas
12.00: Semifinale 1 (damer): Signe Zibrandtsen Haaning/Anneka Hastings vs. Vinder Kamp 9
13:00: Semifinale 2 (damer): Cecilie Køllner Olsen/Sofia Nørager Bisgaard vs. Freja Holme Barkler/Charlene Manuella Mayo Johnsen
14:00 3.-4. plads (herrer)
15.00: 3.-4. plads (damer)
16.00: DM-Finale (herrer)
17.00: DM-Finale (damer)

Ambitionerne og medaljedrømmene er store, når landets bedste beachvolleyspillere samles på Amager Strand den 29. og 30. august, hvor de i sand og forhåbentlig solskin kæmper om at blive danmarksmester. Volley TV streamer begge dage fra Centre Court.

En atypisk beachvolley-sæson, der har været præget af COVID-19, skal have kronet sine dronninger og konger i sandet. Og DM-finalerne på Amager Strand i weekenden er helt åbne, skal man tro finaleholdene selv:

”Alt kan ske.”
”Målet skal altid være medaljer, men det ser svært ud i år.”
”På en god dag kan vi slå alle hold i DM-feltet.”
”Vi kan, hvis vi rammer dagen, spille med alle hold. Men vi kan også være ude efter to kampe.”

Det er blot et udpluk af citater fra DM-finalisterne. Du kan læse flere på Danish Beachvolley Tour på Facebook.

At DM-finalerne er helt åbne understreges af, at der både på dame- og herresiden har været mange forskellige vindere i eliterækken på årets beachtour. Desuden er der kun ganske få ranglistepoint, der skiller især seed 1, 2 og 3 hos begge køn.

Hvis du vil følge DM-finalerne fra Amager Strand kan du læse mere om billetter her
Volley TV streamer begge dage fra Centre Court fra DM-finalerne fra Amager Strand. Kampene begynder klokken 9 lørdag og klokken 10 søndag med damefinale klokken 16:00 og herrefinale klokken 17:00.

Alle resultater uploades løbende under turneringen på Latourna her.

Damehold i DM-finalen
Signe Haaning - Anneka Hastings, ranglistepoint: 2236, seed: 1
Cecilie Olsen - Sofia Bisgaard (Tildelt wild card til DM), ranglistepoint: 1945, seed: 2
Helle Søndergård - Astrid Mellmølle, ranglistepoint: 2100, seed: 3
Freja Barkler - Charlene Manuella Johnsen, ranglistepoint: 1838, seed 4
Asta Kjærgaard - Simone Marie Hansen, ranglistepoint: 1799, seed: 5
Sara Stief - Trine Kjelstrup, ranglistepoint: 1788, seed: 6
Lise Andersen - Marie Egebjerg, ranglistepoint: 1638, seed: 7
Anna Hauge - Frida Lyø, ranglistepoint: 1220, seed: 8

Herrehold i DM-finalen
Jacob Brinck - Mads Rosager, ranglistepoint: 2469, seed: 1
Daniel Thomsen - Peter Jensen, ranglistepoint: 1396, seed: 2
Anders Hartmann - Kristoffer Abell, ranglistepoint: 2447, seed: 3
Jacob Stormly - Nicolai Houmann, ranglistepoint: 2167, seed: 4
Bo Søderberg - Mads Møllgaard, ranglistepoint: 1966, seed: 5
Oliver Venndt Kaszas - Sebastian Kaszas, ranglistepoint: 1496, seed: 6
Nikolaj Hjorth - Mikkel Hoff, ranglistepoint: 1955, seed: 7
Sebastian Mikelsons - Rasmus Mikelsons, ranglistepoint: 1067, seed: 8


VINDERE PÅ PEPSI MAX BEACHVOLLEY TOUR 2020
- Eliterækken
Kolding Master 1
Damer: Line Trans Hansen/Clara Windeleff (U18) | Herrer: Nikolaj Hjorth/Kristoffer Abell
Copenhagen Master 1
Damer: Cecilie Køllner Olsen/Sofia Nørager Bisgaard (U18) | Herrer: Mads Møllgaard/Bo Søderberg
Ikast Challenger 1
Damer: Michelle Hemmingsen/Cecilie Steffens | Herrer: Mads Steffens/Niels Heden Friis
Ikast Challenger 2
Damer: Freja Barkler (U21)/Charlene Manuella Johnsen (U21) | Herrer: Rasmus Mikelsons/Tobias Kjær
Aalborg Challenger
Damer: Marie Madsen/Marieke Brinck | Herrer: Patrick H. Jørgensen /Jesper Skovmark
Aarhus Master
Damer: Cecilie Køllner Olsen/Sofia Nørager Bisgaard (U18) | Herrer: Mads Møllgaard/Bo Søderberg
Kolding Master 2
Damer: Sofia Nørager Bisgaard (U18)/Clara Windeleff (U18) | Herrer: Mads Rosager/Jacob Stein Brinck (U21)
Copenhagen Master 2
Damer: Line Trans Hansen/Clara Windeleff (U18) | Herrer: Bo Søderberg/Kristoffer Abell
Odense Master
Damer: Clara Windeleff (U18)/Line Trans Hansen | Herrer: Nikolaj Hjorth/Kristoffer Abell
Silkeborg Grundlovsstævne (Challenger)
Damer: Maria Elisabeth Boelt Tyndeskov/Pernille Wit | Herrer: Christoffer Lind Gade/Niels Heden Friis
Copenhagen Grand Slam

Damer: Nikoline Maria Mogensen/Mikala Maria Mogensen | Herrer: Jacob Stein Brinck (U21)/Mads Rosager
Kolding Semifinalestævne
Damer: Line Trans Hansen/Clara Windeleff (U18) | Herrer: Mads Rosager/Jacob Stein Brinck (U21)
Ishøj Challenger
Damer: Line Huusom/Maiken Houmøller Rasmussen | Herrer: Sebastian Mikelsons/Rasmus Mikelsons
Aarhus Semifinalestævne

Damer: Maja Pilgaard/Danieke Prins | Herrer: Anders Lammert Hartmann/Kristoffer Abell


Sidste 10 års danske mestre (damer)
2019: Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov
2018: Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov
2017: Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov
2016: Eva Mielskov Bang/Cecilie Køllner Olsen
2015: Eva Mielskov Bang/Cecilie Køllner Olsen
2014: Charlotte Krøyer / Pia Hove
2013: Karin Iversen/Line Anker Nielsen
2012: Charlotte Krøyer / Cecilie Køllner Olsen
2011: Pia Hove / Mette Flügge
2010: Charlotte Dyhr / Lotte Vestergård

Sidste 10 prs danske mestre (herrer)
2019: Jacob Cordua Stormly/Nicolai Houmann
2018: Mads Rosager/Jacob Stein Brinck
2017: Lars Mayland/Christopher Secher Hansen
2016: Lars Mayland/Christopher Secher Hansen
2015: Oliver Vendtt Kaszas / Sebastian Vendtt Kaszas
2014: Oliver Vendtt Kaszas / Sebastian Vendtt Kaszas
2013: Peter Kildegaard / Bo Søderberg
2012: Lars Mayland / Teis Corneliussen
2011: Bo Søderberg / Anders Lund Hoyer
2010: Bo Søderberg / Anders Lund Hoyer

Det blev igen en turnering, hvor nogle af spillernes største udfordringer, var de voldsomt høje temperaturer og en konstant kraftigt skinnede sol. Kolding Beachvolleys bruser med iskoldt vand blev frekventeret lige så flittigt som den velbugnede bod, hvor is og kolde drikkevarer blev langet over disken i en lind strøm.

Beachspillere er dog gjort af et særligt stof og der blev vist fornemt spil i det brandvarme sand.

Turneringen var den første af to semifinaleturneringer, hvor de 16 hold i hver elitedivision, skulle forsøge at opnå en af de tre topplaceringer, der kvalificerer dem til DM, der afvikles om 14 dage på Amager Strand.

Blandt herrernes 16 hold blev det den sædvanlige kamp mellem Odense og København, med en jævn fordeling af holdene i top 7. Niels Heden Friis/Mads Steffens fra Aarhus Beachvolley klemte sig ind på en 8. plads, der næppe giver dem adgang til at gentage sidste års deltagelse i DM-finalerne.
Der var 3 københavnske hold i semifinalerne, men ingen af dem formåede at slå Mads Rosager/Jacob Stein Brinck, der tog deres anden turneringssejr i træk. Rosager/Brinck, afgav kun et sæt undervejs, men måtte dog kæmpe for sagen gennem hele turneringen og især finalens første sæt blev lidt af en gyser for både holdene og det spændte og medlevende publikum. I finalen stod de overfor de regerende Danmarksmestre Jacob Stormly/Nicolai Houmann og finalen gav løfter om et fremragende og spændende DM om 14 dage. Et vanvittigt første sæt, som Rosager/Brinck vandt 31-29, efter mange sætbolde til begge hold, blev afløst af et andet sæt, hvor fynboerne sad på deres modstandere i det meste af sættet og efter 21-15 jublende og trætte kunne strække armene i vejret som sejrherrer

Bronzekampen mellem Kristoffer Abell/Anders Lammert Hartmann og Mads Møllgaard/Bo Søderberg fik nogenlunde samme forløb. Et tæt første sæt der endte 26-24 til Abell/Hartmann afløst af et andet sæt der endte 21-16-. dermed snuppede Abell/Hartmann den sidste sikre DM-plads, da kun de 3 bedste hold er sikre på kvalifikation til DM-finalerne

Hos damerne var Clara Windeleff/Line Trans Hansen anderledes overlegne gennem hele turneringen. Ikke ét sæt afgav de og kun i finalens første sæt tillod de modstanderne at få mere end 16 point. Lidt af en magtdemonstration frem mod DM, selvom det dog skal nævnes at et andet af topparene Sofia Nørager Bisgaard/Cecilie Køllner Olsen ikke deltog i turneringen, da Sofia måtte sidde over med en mindre rygskade.
Cecilie havde i stedet fundet Berglind Jonsdottir frem og parret spillede sig da også helt frem til bronzekampen, som de vandt efter en tæt 2-1 kamp over Helle Søndergård /Astrid Mellmølle

I finalen stod Windeleff/Trans Hansen overfor Signe Zibrandtsen/Anneka Hastings. Efter et rimeligt tæt og spændende første sæt, som Windeleff/Trans Hansen vandt 21-17, satte de turboen til i andet sæt, som de vandt 21-9.

Da Cecilie Køllner Olsen/Berglind Jonsdottir ikke kan deltage i DM, da Berglind ikke har dansk statsborgerskab, er Helle Søndergård/Astrid Mellmølle kvalificeret til DM sammen med de to finalehold
Det samme er top 4 hos damerne ved semifinalestævnet i Aarhus, der afvikles i den kommende weekend

Se alle resultaterne fra turneringen her

K
olding Beachvolley streamede begge dage fra Centre Court
Du kan se eller gense alle kampene via Beach Park Kolding 

Se Kim Leerskovs mange billeder fra turneringen her
Volley billeder af Kim Leerskov

Se også de mange vindere af turneringens øvrige rækker her
Kolding EDKolding EH

Kolding 1HKolding 1D

Kolding 2DKolding3D


I Ishøj blev der lørdag afviklet Ishøj Challenger. Her var 22 hold forbi og udfordrede hinanden og varmen på Ishøj Volleyball- og Beachvolley Klub nye beachanlæg

Hos damerne løb Line Huusom/Maiken Houmøller Rasmussen med sejren, mens Sebastian Mikelsons/Rasmus Mikelsons trak det længste strå hos herrerne

Se alle resultaterne her

Læs mere om turneringen på Ishøjs FB-side

Næste uge gælder det smefinalestævnet i Aarhus
Tilmeldingsfristen er i morgen tirsdag kl. 12.00

Det var den varmeste weekend i mands minde – eller i hvert fald i år.
Over 30 grader begge dage.

Det nød hele 93 hold godt af i det brandvarme sand på Copenhagen Beachvolleys anlæg i Ryparken
Der blev søgt skygge, drukket vand, kolde Pepsi MAX og iskaffe i spandevis mellem de mange spændende og opslidende kampe.
Men stemningen var høj og selvom enkelte klagede over, at dette alligevel var for varmt, blev det en weekend med beachvolley som det skal være – sol, lækker beachvolley, afslapning, hygge og god musik

Hos damerne var der hjemmebanetriumf til CPH Beach, omend det måske var en mindre overraskelse, at det blev søstrene Mikala og Nikoline Mogensen, der løb med den helt store triumf. Fra at have begyndt sæsonen med beachvolley træning, da Corona gjorde det umuligt at træne volleyball, og startet i 4. division, har parret langsomt kæmpet sig op gennem rækkerne, haft debut tidligere i Elitedivisionen uden samme succes, for så søndag at slutte deres beachvolleysæson af på aller fornemste maner – øverst på podiet.
Efter at have startet turneringen med et knebent nederlag til Sara Stief/Trine Noer Kjelstrup, der i øvrigt endte på en flot 3. plads, slog Mogensen-søstrene i en lige så tæt semifinale selvsamme Stief/Kjelstrup (igen 2-1 og blot 2 points forskel i 3. sæt). I finalen stod de rutinerede Signe Zibrandtsen/Anneka Hastings på den anden side af nettet – klar til at give opkomlingene kamp til stregen. Det blev dog Mikala og Nikoline Mogensen, der trak det længste strå i varmen, med en forholdsvis sikker 21-13, 21-18 sejr

Hos herrerne blev det en klassisk 3-sæts gyser-turnering, hvor finalens to hold Jacob Stein Brinck/Mads Rosager og Ryparkens hjemmebanehelte Jacob Stormly/Nicolai Houmann tilsammen kun havde spillet en kamp, der ikke gik i 3 sæt. Finalen blev da heller ingen undtagelse, og selvom Brinck/Rosager undervejs så slidte ud, fik de samlet flest kræfter i det afgørende 3. sæt og vandt dette 15-11. Så til publikums skuffelse blev det ikke har til hjemmebane triumf, men Houmann/Stormly fik da prøvet formen af inden de om 3 uger skal forsvare deres Danmarksmesterskab. 12 tætte sæt blev det til – et mere end Rosager/Brinck
3. pladsen i turneringen tog Morten Overgaard/Daniel Thomsen sig af. Også de ser ud til at være ved at nå DM-formen, selvom de undervejs igen måtte se sig slået af Houmann/Stormly i den traditionelle 3-sæts kamp mellem de to hold. Ingen kan vel efterhånden huske at de to hold har kunnet afgøre det i 2 sæt.

På Ryparkens mange andre baner blev der spillet både drabelige og tætte kampe i de øvrige rækker
Se alle resultater på Latourna fra Copenhagen Grand Slam her

Se også de mange flotte og solrige billeder fra fotograf Flemming Patulski her: Lørdag og søndag
Du kan også læse lidt mere om turneringen her hos CPH Beach

Næste stop på Pepsi Max Beachvolley Tour er de to semifinaleturneringer i først Kolding og derefter Aarhus, før det går løs på til DM på Amager strand d. 29.-30. august, hvor det også bliver muligt at spille med i 1.-4. division
Har man mere lyst til en lidt mindre turnering, er der Ishøj Challenger på lørdag d. 15. august

Elitebeachvolley havde i samarbejde med Vedbæk Surfklub lavet et fantastisk set-up, der faldt i de garvede beachvolleyball spilleres smag. Mange så sig tilbage i egen storhedstid – både på banen, under festopvarmningen og ikke mindst på dansegulvet

Kunsten for de mange beachvolley notabiliteter på Vedbæk Strand var, at skulle dele kræfterne ligeligt mellem kamp om points og socialt samvær. Det så ud til at lykkes i stor stil – for nogle bedre end andre, men hvad der ikke kunne vindes i sandet, blev indhentet til helt ud på de små timer lørdag nat

Lad os starte med Danmarksmesterskaberne for 40+, altså spillere der er over 40 år.

Det var ikke til at se på alle, at de havde rundet de skarpe hjørne, for der blev leveret beachvolley i topklasse og kæmpet om hver en bold – næsten.

118 kampe måtte de 38 hold igennem før de stolte vindere kunne løfte pokalen. Der skulle egentlig have været 39 hold med, men i den alder kan skader desværre opstå pludseligt.

At interessen for DM for 40+ i år har været helt fantastisk, kunne ikke kun ses på antallet af hold. Også kvaliteten har fået et markant løft – og 3 af sidste års Danmarksmestre måtte således tage til takke med en 5. plads i år. De mangedobbelte danske mestre (både i 40+ og til DM) Karin Iversen/Line Anker Nielsen måtte således lade livet i kvartfinalen mod de ligeledes mangedobbelte Danmarksmestre Mette Flügge Napier/Pia Hove. Hos herrerne måtte Teis Gröflin Corneliussen skuffe sine børn, da pokalen ikke kom med hjem igen. Hans makker fra sidste år, Lars Mayland var desværre skadet i år, og den nystiftede københavnsk/fynske duo med Thomas Lyø, tabte i kvartfinalen til de purunge Jesper Christoffersen/Leo Christensen.

Efter det indledende puljespil og kvartfinalerne, gik det for alvor løs for de mest fitte og veltrænede atleter, mens dem der ikke gik videre for at kæmpe om pokalen og medaljerne, kæmpede videre om de lavere placeringer, ære, hæder og håneret

Semifinalerne blev vanvittigt spændende, nervepirrende og tætte. Kun 2 sæt af 9 semifinalesæt blev vundet med mere end 2 point.
Også finalerne blev tætte og velspillede og med opbakning fra alle turneringens øvrige spillere og strandens mange tilskuere, der selvfølgelig blev tiltrukket af den fantastiske stemning blandt 40+ segmentet

Herrefinalen blev vundet af Lars Lunde/Glen Hytoft over Jonas Napier/Mikkel Hersløv
15-13, 16-14 vidner om den vanvittigt spændende forestilling de to hold diskede op med og sjældent har man da set så meget fight og nerve. 3 matchbolde overlevede Napier/Hersløv i andet sæt ved 11-14 og stemningen var helt euforisk. En flot afslutning på herrernes turnering.

Hos damerne var det næsten lige så spændende mellem Bettina Bjerring/Johanne Heinsen og Maja Pilgaard/Henriette Sønderskov Bjerrum
Også her leverede de to hold varen og med flot spil kæmpede de alle til sidste bold, inden Pilgaard/Bjerrum kunne løfte de trætte arme i triumf efter en 15-12, 15-10 sejr

En flot og værdig afslutning på en lang og begivenhedsrig dag

Og så var det tid til præmieoverrækkelse til de stolte medaljetagere – og derefter fest og farver for alle

Kim Holst Christensen var ikke alene deltager i turneringen, han formåede også i de ledige stunder at tage en masse flotte billeder
Se Kims mange flotte og unikke billeder her

Og se på Latourna, hvordan hele turneringen udviklede sig, og hvem der slog hvem (dette vil helt sikkert blive nævnt næste år)

Fra Volleyball Danmarks side skal lyde en stor tak til Elitebeachvolley og Vedbæk Surfklub for at have stablet dette fantastiske og unikke arrangement på benene – ikke mindst til primus motor Lars Mayland og Jakob Martens, der har ydet et enestående arbejde, både før, under og efter denne kæmpe festdag. Og med Pepsi MAX på banen fik stævnet lige det ekstra løft og duft af gamle dages storhed

Der var stor enighed blandt alle deltagere, at lokation, set-up, afvikling, spisning, fest – og alt det andet omkring, havde været LEGENDARISK og 1. august 2020 (og noget af 2. august) vil stå prentet i deltagernes hukommelse i mange år.

Vi forventer at alle helt sikkert kommer tilbage næste år - det har de lovet

Under den løbende evaluering gennem turneringen og aftenen/natten blev det tydeligt, at der næste år også skal afholdes et 50+ DM – naturligvis sammen med 40+ DM.
På samme lokation – selvfølgelig.

Og hvem der vandt festen vil helt sikkert blive diskuteret lystigt næste år

Skal du være med næste år – eller bare se lidt mere af, hvad der gik for sig, skal du tune ind på denne Facebook gruppe DM Vedbæk 40+

Og så skal vi selvfølgelig ikke glemme at fejre dem der på dagen var bedre end andre

Tillykke til de nye Danmarksmestre og medaljetagere ved 40+ DM 2020

Damer
40 damer

Nr. 1 Maja Pilgaard/Henriette Sønderskov Bjerrum
Nr. 2 Bettina Bjerring/Johanne Heinsen
Nr. 3 Mette Flügge Napier/Pia Hove

Herrer
40 herrer

Nr. 1 Lars Lunde/Glen Hytoft
Nr. 2 Jonas Napier/Mikkel Hersløv
Nr. 3 Bo Søderberg/Andreas Olesen

King of the beach (afholdt søndag formiddag)
King of the beach
Sune Elmose og Søren Rousku Andersen

Page 1 of 25


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
info@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Direktør
Jesper Jørgensen

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer