Sunday, 14 August 2016 19:07

Her er de nykårede danmarksmestre i beachvolley

Written by 
Foto: MortenO.com Foto: MortenO.com
Cecilie Køllner Olsen og Eva Mielskov Bang kan kalde sig danmarksmestre i beachvolley for andet år i træk. Lars Mayland og Christopher Secher Hansen vandt DM-guld hos herrerne.

DM-finaler, beachvolley, Amager Strand
Damer: Eva Mielskov Bang/Cecilie Køllner Olsen vs Line Trans Hansen/Helle Søndergård: 2-1 (15-21, 21-12, 15-11)
Herrer: Lars Mayland/Christopher Secher Hansen vs Daniel Jonassen/Morten Overgaard: 2-0 (21-17, 16-21, 15-10)


Holdene havde på forhånd selv udråbt DM-finalerne til helt åbne uden nogen klare favoritter, da finalemakkerparrene har slået hinanden på kryds og tvær gennem de 16 turneringer på Pepsi Max Beachvolley Tour 2016.

Hos damerne udeblev overraskelsen dog, da DM-finalen blev en kopi af sidste års finale mellem de regerende danmarksmestre og 1. seedede Cecilie Køllner Olsen og Eva Mielskov Bang over for 2. seedede Helle Søndergård og Line Trans Hansen.

Nærmest i samme øjeblik de to mandskaber tog hul på finalen, åbnede sluserne sig over Amager Strand. De to hold kæmpede ufortrødent videre i silende regn, indtil solen igen brød frem og skinnede mest på Cecilie Køllner Olsen og Eva Mielskov Bang, der efter at have tabt 1. sæt, vandt de to næste og genvandt DM-titlen med en 2-1-sejr (15-21, 21-12, 15-11).

 T8R5483”Det er helt vildt. Det er uvirkeligt og en drøm, der går i opfyldelse. Vi er lidt shaky i starten, men er gode til ikke at tabe hovedet. Vi er tålmodige og prøver forskellige ting af, indtil vi finder formlen på at lykkes,” siger Cecilie Køllner Olsen.

”Det var en drømmefinale. Helle og Line har udfordret os meget i denne sæson, hvor niveauet generelt på touren har været rigtig højt. Eva var glad for regnen, så bolden blev tung. Det gjorde, at hun kunne hamre til den, og jeg synes, at vi var gode til at vende vejret til vores fordel,” siger hun.

”Det var vores sidste kamp sammen, så vi havde aftalt, at vi skulle gøre det til en fest. Det var fantastisk at slutte af på den her måde. Tænk, at vi kunne gøre det en gang til. Det betyder så utroligt meget for os.”

Bronzemedaljerne gik til Pia Hove og Mia Olsen.

Tredje gang lykkens gang for Mayland/Hansen
Herrefinalen var et opgør mellem 2. seedede Lars Mayland og Christopher Secher Hansen på den ene side af nettet og 4. seedede Daniel Jonassen og Morten Overgaard på den anden.

Det blev en tæt affære, hvor holdene pressede hinanden til at finde storspillet frem i de flotte kulisser på Amager Strand.

Finalen måtte ligesom damernes ud i alle tre sæt, inden Lars Mayland og Christopher Secher Hansen kunne falde hinanden om halsen som sejrsherrer og danmarksmestre.

Det var holdets tredje DM-medalje i træk. De to foregående år er det blevet til bronze og sølv, men i år kunne makkerparret hænge medaljerne af fineste karat om halsen.

”DM er det største og den turnering, jeg har drømt om at vinde, lige siden jeg begyndte til beachvolley,” siger en glad Christopher Secher Hansen efter finalesejren.

”Det var helt fantastisk og en ubeskrivelig følelse at kunne hæve pokalen. Vi har lagt så mange timer i det her, og det er det største, der kunne ske for mig,” siger han.

”Lars bidrager med utroligt meget ro på banen. Han fokuserer hele tiden på næste bold og lader sig ikke gå på af et tabt point. Han fokuserer på at forbedre vores spil hele tiden.”

Bronzemedaljerne gik til brødrene Sebastian og Oliver Venndt Kaszas, som har vundet DM de seneste to år.

 T8R5402Damefinalens forløb
Efter solen havde skinnet det meste af dagen på Amager Strand, begyndte styrtregnen nærmest i samme sekund som damefinalen mellem Cecilie Køllner Olsen og Eva Mielskov Bang over for Helle Søndergård og Line Trans Hansen.

Mens de to makkerpar blev mere og mere dækket af vådt sand, trak Helle og Line langsomt fra ved 17-14. Kaskaderne af regn fortsatte, mens nogle sublime forsvarsaktioner af Line Trans Hansen sikrede det afgørende hul ned til Bang/Olsen 20-15. Helle og Line sikrede sig sættet med 21-15.

Bang og Olsen kom forrygende fra start i 2. sæt med 5-1, bl.a. på to serveesser af Eva Mielskov Bang. Makkerparret holdt fast i føringen og dominerede sættet fuldstændig foran 16-9. Som det begyndte at klare op i vejret, lysnede det mest for Bang og Olsen, som vandt 2. sæt med 21-12.  

Det 3. og afgørende sæt om DM-titlen bølgede frem og tilbage og var helt tæt frem til 11-11. Men så gik Søndergård og Trans Hansen i stå, lavede et par dumme fejl, og Bang og Olsen kunne sikre sig sættet med 15-11 og dermed danmarksmesterskabet for andet år i træk.

 T8R5517Herrefinalens forløb
Lars Mayland og Christopher Secher Hansen buldrede derudaf fra kampens begyndelse og bragte sig hurtigt på7-2. Solen var igen fremme på Amager Strand, og den skinnede mest på Mayland og Secher, der trods flere gode forsvarsaktioner af Daniels Jonassen på den anden side af nettet kunne sikre sig 1. sæt med 21-17.

Mayland og Secher fortsatte de gode takter i 2. sæt, men Jonassen og Overgaard fightede sig tilbage til 11-11 og foran 14-11. Herfra var der kun én vej for makkerparret, som sikrede sig 2. sæt med 21-16, efter en skarp smash fra Daniel Jonassen tæt forbi Sechers blokade.

I 3. og afgørende sæt gjorde Christopher Secher Hansen det til 10-5 med tre bundsolide blokader i træk. Lars Mayland forsatte med at gøre sin makker bedre, og makkerparret kunne lukke sættet med 15-10 og dermed kalde sig danmarksmestre i beachvolley anno 2016.

VINDERE PÅ PEPSI MAX BEACHVOLLEY TOUR 2016
- Eliterækken
Copenhagen Challenger 1
Damer: Pia Hove/Mia Olsen | Herrer: Oliver Venndt Kaszas/Sebastian Venndt Kaszas
Aarhus Challenger
Damer: Cecilie Køllner Olsen/Eva Mielskov Bang | Herrer: Daniel Jonassen/Tom Kroeger
Odense Grand Slam
Damer: Stine Lollesgaard/Charlotte Krøyer | Herrer: Anders Hoyer/Peter Kildegaard
Copenhagen Challenger 2
Damer: Pia Hove/Mia Olsen | Herrer: Oliver Venndt Kaszas/Sebastian Venndt Kaszas
Ishøj Challenger
Damer: Cecilie Køllner Olsen/Eva Mielskov Bang | Herrer: Oliver Venndt Kaszas/Sebastian Venndt Kaszas
Design City Kolding Grand Slam
Damer: Cecilie Køllner Olsen/Eva Mielskov Bang | Herrer: Martin Trans Hansen/Kristoffer Abel
Randers Challenger
Damer: Helle Søndergård/Line Trans Hansen | Herrer: Lars Mayland/Christopher Secher Hansen
Copenhagen Grand Slam
Damer: Caroline Udemark/Lærke Grønfeldt| Herrer: Oliver Venndt Kaszas/Sebastian Kaszas
Hornbæk Semifinalestævne
Damer: Helle Søndergård/Line Trans Hansen | Herrer: Oliver Venndt Kaszas/Sebastian Kaszas
Kerteminde Semifinalestævne
Damer: Cecilie Køllner Olsen/Eva Mielskov Bang | Herrer: Lars Mayland/Christopher Secher Hansen
Pepsi MAX Tour-finale Bellevue
Damer: Pia Hove/Mia Thaning Olsen | Herrer: Lars Mayland/Christopher Secher Hansen
DM-finaler Amager Strand
Damer: Cecilie Køllner Olsen/Eva Mielskov Bang | Herrer: Lars Mayland/Christopher Secher Hansen

Read 4072 times Last modified on Monday, 15 August 2016 08:19


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer