Tuesday, 25 July 2017 20:54

Første DM finalister fundet på Hornbæk Strand

Written by 

Der var pladser til årets DM-finaler på spil ved weekendens semifinaleturnering på Hornbæk strand – og der blev kæmpet indædt for at opnå den semifinaleplads, der netop sikrede en DM-plads.

Hos damerne blev det en realitet, at en semifinaleplads var nok, da Charlotte Krøyer og Berglind Jonsdottir sikrede sig en af semifinalepladserne. Berglind kan ikke deltage ved DM, da DM i beachvolleyball under Danmarks Idræts Forbund rangerer som en individuel idrætsgren og derfor er det kun danske statsborgere, der kan blive Danmarksmestre.

Krøyer/Jonsdottir fik i semifinalerne følgeskab af Caroline Udemark/Mie Lindgren, Charlotte Dyhr/Sanne Olesen og Lydia Jørgensen/Johanne Heinsen. Altså tre par, som nu som de førte er kvalificeret til årets DM-finaler på Amager Strand.

Det blev nogle spændende slutkampe og med deres tredje 2-1 sejr på stribe kunne de hårdt kæmpende Krøyer/Jonsdottir til sidst strække armene jublende i vejret efter en finalesejr på 18-21,21-17,15-10 over Caroline Udemark/Mie Lindgren.
I bronzekampen vandt Charlotte Dyhr/Sanne Olesen sikkert med 2-0 over Lydia Jørgensen/Johanne Heinsen. Et flot comeback af Dyhr/Olesen efter et ærgerligt nederlag i semifinalen til Krøyer/Jonsdottir med 13-15 i tredje sæt.

Hos herrerne var der også spænding til det sidste, hvor man må sige, at Daniel Jonassen/Morten Overgaard havde marginalerne på deres side, da slutkampene skulle afgøres. Efter en sikker sejr i 1. runde, måtte de ud i 3 sæt i deres resterende kampe – og alle kampe i meget tætte afgørelser. Først 16-14 i tredje sæt over Mads Rosager/Martin Trans i 2. runde, så 15-12 over Daniel Thomsen / Kristoffer Abell i 3. runde for derefter at vinde semifinalen med 16-14 over Anders Lund Hoyer / Søren Svane Hoyer.
I finalen stod de så igen overfor Daniel Thomsen / Kristoffer Abell og igen måtte kampen ud i 3 sæt. Ved stillingen 13-13 i det meget intense tredje og afgørende sæt sendte Daniel Jonassen pludselig to bløde server afsted, for blot at se makker Morten Overgaard killblokke begge angreb fra Kristoffer Abell og sikre en 15-13 sejr. En flot afslutning på en flot finale.

Inden finalen var der blevet afviklet to fantastisk velspillede og spændende semifinaler.
I den ene vandt Daniel Jonassen/Morten Overgaard som tidligere skrevet over brødrene Hoyer og i den anden blev det til endnu et tæt brødrenederlag, da Oliver og Sebastian Kaszas tabte med 21-23, 19-21 til Thomsen/Abell.

I kampen om 3. pladsen havde brødrene Kaszas de fleste kræfter tilbage og vandt sikkert over Hoyer-brødrene.
Alle 4 hold er sikret plads ved årets DM-finaler
Hornbæk herrer
I den kommende weekend afvikles den anden semifinaleturnering på Kerteminde Strand – Tourens største stævne med rødder helt tilbage til 90’erne. Her skal de sidste DM-finalister findes.
Måske bliver turneringen uden to af de bedste damepar.
Helle Søndergård/Simone Okholm Hansen var ved Hornbæk-turneringen i Ljubljana og fik en 9. plads. Inden Kerteminde spiller de kvalifikation til CEV-turneringen i Mersin og kommer de videre til Main Draw, når de ikke at komme til Kerteminde.
Det samme gælder for Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov, der ligeledes spiller i Mersin. Ved Hornbæk-turneringen var de i Vilnius og blev ligeledes nr. 9
Begge hold kan således risikere ikke at kvlaificere sig på egen hånd til DM-finalerne og må belave sig på at få tildelt et wild card. Udfordringen kan dog blive, at Volleyball Danmark kun har et wild card at uddele.
Det forlyder dog, at helle Søndergård/Simone Okholm Hansen slet ikke kan spille med ved DM, da de er meget tæt på at komme i Main Draw i CEV turneringen i Yantarny, Rusland, der afvikles samtidig med DM

Til gengæld bliver der et glædeligt gensyn med det tredje international par Cecilie Køllner Olsen/Lærke Mygind Grønfeldt, der netop er kommet hjem fra Korea med to 9. pladser ved to FIVB 1-star turneringer.

Også vinderne af herrerækken i Hornbæk, Daniel Jonassen/Morten Overgaard spiller kvalifikation i Mersin, men de er allerede sikret plads ved DM-finalen.

Inden DM-finalerne, der afvikles d. 12.-13. august på Amager Strand lægger Pepsi Max Beachvolley Tour d. 5.-6. august vejen forbi Bellevue Strand til årets Tour-finale.

Se alle resultater fra Hornbæk Strand her

Read 1499 times


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer