Monday, 22 January 2018 06:00

Stief/Schade satser stort: Down Under i fire måneder

Written by 
Det unge danske beachvolley-makkerpar Sara Stief og Frederikke Schade Jensen er taget fire måneder til Australien for at udvikle sig som beachvolleyspillere. Her fortæller makkerparret om starten på deres eventyr, hvor de både har været backpackere og beachvolleyspillere.

Den 28. december checkede de to danskerne ind i Københavns Lufthavn, satte sig til rette i flysæderne og fløj om på den anden side af jorden, Australien.

I fire måneder er der fremmed jord, eller rettere sand, under tæerne for 21-årige Sara Stief og 20-årige Frederikke Schade Jensen, der har et klart formål med rejsen:

”Vi har valgt at tage til Australien, fordi vi gerne vil satse stort på vores beachvolley,” siger de.

”Vi har i år taget et sabbatår for at give os selv den mulighed. Vi har hørt rigtig meget godt om træningen hernede, og så er det jo sommer her, så hvorfor ikke,” siger Sara Stief og Frederikke Schade Jensen.

Mere backpacker end beachvolleyspillere – til at starte med
Selvom hovedformålet for danskerne er at udvikle sig mest muligt som beachvolleyspillere, så har de planlagt deres fire måneder Down Under således, at der også skal være plads til at være turist, når man nu er rejst 16.000 km til den anden side af jorden.

”Vi vil gerne få set så meget af det, man skal, når man er i Australien. Vi leger derfor mere backpackers end beachvolleyspillere for tiden,” siger de.

Det er da også blevet til både Sydney operahus, Bondi Beach, de har vandret i Blue Mountains og mødt nye mennesker.

Planen var, at de i de første tre uger skulle bruges til mere sightseeing end volley. Men de to danskere har allerede været i sandet på beachvolley-maner.

Sara Stief og Frederikke Schade Jensen var taget en tur til New Zealand, hvor de skulle se landets natur og seværdigheder.

”Men vi var så heldige at blive kontaktet af en fra deres forbund, der spurgte, om vi ville spille med på deres Tour samt træne med deres landshold. Så det endte alligevel med at blive en tur med beachvolley,” siger de.

Makkerparret fik et wildcard til Waikato Open og blev seedet 5. Efter fem kampe i sandet holdt danskerne flot deres seed. En stærk placering at tage med sig videre i bagagen.  

”Vi er super glade og stolte over, at vi har formået at spille så godt og kunne følge med her på den anden side af jorden! Specielt når vi tænker på, hvor lidt vi har trænet her på det sidste. Det har været en fed oplevelse at prøve og virkelig dejligt at få spillet så meget igen,” skrev makkeparret på deres Facebook side efter turneringen.

Nu gælder det beachvolley
Den 1.-4. februar gælder det så en 1-stjernet FIVB World Tour-turnering i Shepparton, hvor danskerne er med sammen med hold fra 16 andre forskellige nationer.

”Vi tager til Melbourne ugen op til Shepparton og får trænet mere målrettet op til World Tour stævnet og derefter står den på hård træningslejr både i Manly og Melbourne. Vi skal nemlig bo 5-6 uger hvert sted,” siger Sara Stief og Frederikke Schade Jensen.

”Det er svært for os at vide, hvilke forventninger vi skal have, da man kan møde alle niveauer i kvallen,” siger de.

”Lige nu er vi super glade for at være kommet med til vores første World Tour-stævne, og vi har tænkt os at give den hele armen for at komme med i Main Draw! Det ville være en dream come true,” slutter det danske makkerpar.

Følg Team Stief/Schade på Facebook her. 

Følg den 1-stjernede FIVB World Tour-turnering her.
Read 996 times


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer