Peter Morsing

Peter Morsing

Thursday, 13 December 2018 20:00

Beachvolleyball skal have ny elitechef

Efter to år på posten træder Anders Hoyer tilbage som elitechef for beachvolleyball i Volleyball Danmark ved udgangen af 2018.

Her udløber den nuværende aftale med Anders Hoyer.

“Vi takker Anders Hoyer for to gode år som elitechef,” siger Jørgen Bentzen, næstformand i Volleyball Danmark.

”Anders har været meget vigtig i arbejdet med at samle eliten og danne rammen for gode træningsfælleskaber, så vores bedste spillere kan træne mere og bedre og højne niveauet på denne måde,” siger han.

”Anders har heldigvis tilkendegivet, at han gerne vil være med i den nye koordineringsgruppe. Vi mister således ikke hans kompetencer og store viden,” siger Jørgen Bentzen.

Volleyball Danmarks bestyrelse har samtidig besluttet at samle viden og engagement omkring elitearbejdet i beachvolleyball i en koordineringsgruppe. Gruppen nedsættes af Forretningsudvalget, som gruppen også vil referere til.

Gennem efteråret har Forretningsudvalget haft positiv dialog med repræsentanter for Beachvolleyball Elite-miljøet omkring udviklingsmuligheder på området. Og det er tanken på denne måde at styrke organisationen omkring elite- og talentarbejdet.

Stillingen som elitechef i beachvolleyball vil inden for kort tid blive slået op. Den nye elitechef vil naturligt indgå i koordinationsgruppen.
Monday, 05 November 2018 12:48

Rutinerede vindere i Odense

De blev de mest rutinerede, der løb med sejren i en del rækker ved vinterturneringen i OBVK's beachhal i Odense.
38 hold var tilmeldt turneringen, der blev afviklet lørdag og søndag
Lørdag var det eliterækkerne for damer og herrer, samt 1. division for damer.
De øvrige rækker blev afviklet søndag.
Vinderne hos damerne blev Eva Holme Barkler/Tuuliki Toll Andersen, der i en tæt finale vandt over Sara Seir/Kimmie Bagge Mikkelsen med 21-17, 12-21, 15-13
Hos herrerne var der også hjemmebanesejr -  her til ikonet Peter Lyø, der var teamet op med "unge" Jacob Oppenheim. Også Lyø/Oppenheim måtte ud i en hård tre-sætter før sejren var hjemme med 20-22, 21-16, 15-10
De øvrige vindere og runner-ups kan ses i turneringsfilerne her

Billeder af vinderne
Elitedamer
Elitedivision damer Vindere: Eva Holme Barkler/Tuuliki Toll Andersen Nr. 2 Sara Seir/Kimmie Bagge Mikkelsen

Eliteherrer
Elitedivision herrer Vindere: Jacob Oppenheim/Peter Lyø Nr. 2 Rasmus Møller Nielsen/Jes Fald

1divdamer
1. division damer Vindere: Ulla Haue-Pedersen/Anne Ravn Nr. 2 Marie Harbo Kristoffersen/Henriette Sønderskov Bjerrum

1divherrer
1. division herrer Vindere: Thorbjørn Henriksen/Peter Østerberg Nr. 2 Anders Bech Mathiesen/Leon Vester

2divdamervinder
2. division damer Vindere: Marie Egebjerg/Caroline Gunnersen

2divdamernr2
2. division damer
Nr. 2 Grith Magle Pedersen/Lynn Hipp


Udover de unge danske beachvolleyballsepiller, der er til U22 EM i Jurmala, er tre af de danske landshold igen ude og kæmpe om værdifulde ranglistepoint, pengepræmier og medaljer.

Både Helle Søndergård/Simone Okholm Hansen, Maria Tyndeskov/Line Trans Hansen og Kristoffer Abell/Daniel Thomsen er i Main Draw, så der er fine muligheder for en god placering.

Helle og Simone spiller i den 1-stjernede FIVB turnering i Samsun i Tyrkiet. De er seedet 2 i deres pulje og møder i første kamp torsdag kl. 14.00 (dansk tid) på bane 2 sydafrikanerne Sittig/Pierangeli
Det ser ud som om Laola1 sender fra både bane 1 og 2
Følg med i turneringen her

Maria/Line og Daniel/Kristoffer er i Marokko, hvor de deltager i den 2-stjernede FIVB turnering i Agadir.
Line/Maria er seedet 2 i deres pulje, der kun består af tre hold. De møder i første kamp Menegatti/Orsi Toth fra Italien. Kampen spilles kl. 11.30 på bane 1
Følg med i turneringen her

Kristoffer/Daniel er seedet 3 i deres pulje og møder i første kamp torsdag Mesa/García fra Spanien. Denne kamp starter kl. 14.00 dansk tid
Følg med i turneringen her

Abell Aalsmeer
Wednesday, 25 July 2018 18:06

Torsdag går det løs ved U22 EM i Jurmala

Danmark er igen repræsenteret ved Europamesterskaberne for U22 hold. I år afvikles turneringen i Jurmala, Letland.

Sara Stief og Frederikke Schade Jensen skal forsøge at forbedre sidste års 25. plads, her i deres sidste ungdomsoptræden for Danmark. Både Sara og Frederikke bliver 22 år i 2019 og falder således for aldersgrænsen.
Hos herrerne er det Jacob Stein Brinck og Jesper Skovmark, der skal forsvare de danske farver. Sidste år blev Jacob nr. 17 sammen med Martin Trans Hansen.
Det bliver spændende at se hvordan det går danskerne, når turneringen starter onsdag morgen.

Sara og Frederikke der er seedet 19, møder i første puljekamp de 14. seedede italienere Claudia Puccinelli/Gaia Traballi. Desværre et meget stærkt hold, hvor begge spillere har flotte resultater på World Tour. Traballi bl.a. en 2. plads i WT 2* i Nanjing og sammen har de en 9. plads i Aydin. Kampen spilles allerede kl. 9.50 på bane 3, mens pigernes anden kamp spilles kl. 16.30. De øvrige hold i puljen er tyske Körtzinger/Klinke (seed 3) og hjemmeholdet Brailko/Namike (seed 30)
Følg resultaterne i damerækken her

Jacob og Jesper der er seedet 13, møder i første puljekamp cypriotiske Antonis Liotatis/Sotiris Siapanis, der er seedet som nr. 20. Kampen spilles kl. 14.50 på bane 3. Drengenes anden kamp spilles kl. 18.10.
Drengene får også fornøjelse af et hjemmehold i 29. seedede Nasonovs/Klavins. Det sidste hold i puljen er Kindl/Klaffinger (seed 4)
Følg resultaterne i herrerækken her

Med sig har de unge spillere coachteamet Lydia Lassen Jørgensen og Dennis Spile Hansen, der skal hjælpe de unge med at optimere deres spil og scoute modstanderne.
Udover deltagelse i turneringen får både coaches og spillere mulighed for at deltage i en Coach Clinic, der bliver afholdt i forbindelse med turneringen.
Solen skinnede, som den har fået for vane denne sommer, fra en skyfri himmel lørdag morgen på Hornbæk strand, hvor 80 hold havde valgt at deltage i den første semifinaleturnering på Pepsi MAX beachvolley Tour 2018.

I eliterækkerne skulle 16 damehold og 16 herrehold udover præmiepenge og ære også kæmpe om de attraktive pladser ved DM-finalerne på Amager Strand. Top 3 ville være direkte kvalificeret til DM.

Efter en lørdag med helt fantastisk beachvolley vejr og en søndag, hvor solen lige skulle brænde morgenens skyer af, blev de afgørende kampe spillet i bagende sol foran de mange strandgæster og tilskuere.

Det blev de topseedede hold Maria Tyndeskov/Line Trans Hansen og Daniel Thomsen/Kristoffer Abell, der løb med førstepræmien på 4.000 kr. I finalerne slog de henholdsvis Simone Okholm Hansen/Helle Søndergård og brødrene Sebastian og Oliver Kaszas. I de vigtige kampe om tredjepladsen trak Cecilie Køllner Olsen/Sigen Zibrandtsen og Lars Mayland/Christopher Secher de længste strå og er dermed sikret en plads ved DM-finalerne. Meget skal dog gå galt for Amanda Øster Andersen/Sofia Nørager Bisgaard og Morten Overgaard/Daniel Jonassen, der begge blev nr. 4, for at disse hold ikke er at finde til DM. Kun et uddelt wild card kan fratage dem DM-pladsen.
DamerHerrer

Specialisterne
De mange frivillige specialister fra TD Volleyball Helsingør leverede igen en kæmpe indsats med opsætning og nedpakning, samt en benhår styring af sekretæropgaverne til alle 80 elitekampe, mens Cafe Sunspot og Bichoy sørgede for at depoterne hele tiden var fyldt op

Se alle resultaterne fra turneringen her
1Div herrer
1. Division herrer. Vinder Pau Larsen/Mikkel Leth Olsen. Nr. 2 Rafal Miskowicz/Konrad/Andrulewicz


1Div damer
1. Division damer. Vinder Christina Stenvig Jensen/Michelle Hemmingsen Nr. 2 Cecilie Steffens/Marie Egebjerg

2Div herrer
2. Division herrer. Vinder Arnaud Jéglot/Roman Tasso Nr. 2 Bjarke Jacobsen/Lucas Eriksen

2Div damer
2. Division damer. Vinder Sif Barkler/Sofie Darling Jensen. Nr. 2 Majken Asmussen/Betina Nørager

3. Division damer. Vinder Julia Thelle/Birgitte Maaseide Nr. 2 Anna Sliwinska/Natasza Wilczynska

Mix
Mix. Vinder Helle Nielsen/Rene Jensen Nr. 2 Klara Grundsøe - Robert Grundsøe

Kerteminde i næste weekend
Der er lagt op til endnu en spændende semifinaleturnering i Kerteminde i den kommende weekend, hvor der igen skal kæmpes om præmier og DM-pladser. Herfra kvalificeres også de tre bedst placerede hold til DM.
Udover kampene i eliterækken bliver der et utal af kampe på de mange andre baner i Kerteminde, der igen i år er sommerens største stævne.
Tilmeldingsfristen udløber tirsdag kl. 12.00, så der er stadig mulighed for at melde sig til, hvis man skulle have lyst til en weekend i det fynske sand – og måske efterfølgende i Kertemindes natteliv. Der er som vanligt beachvolleyfest på skolen.


Thursday, 19 July 2018 19:55

Ændring i kvalifikationskravene til U18

Det er blevet vedtaget at ændre kvalifikationskravene til U18

Det er således nu muligt at kvalficere sig både gennem deltagelse i de DM-kvalificerende ungdomsturneringer og gennem deltagelse i de almindelige Tour-stævner

De nye optagelseskrav er disse:
For at deltage i DM-finalen skal en spiller have deltaget ved min. et DM-kvalificerende ungdomsstævne eller have deltaget i mindst en turnering på Danish Beachvolley Tour 2018
Holdene optages efter ranglistepoints på ungdomsranglisterne.
Dog har spillere, der har deltaget i min. et DM-kvalificerende ungdomsstævne fortrinsret., hvilket vil sige at de U18 hold, der har deltaget ved en DM-kvalificerende ungdomsturnering bliver optaget til DM før de øvrige hold.

Der er som i de øvrige DM-rækker plads til 8 hold ved DM.

Se propositionerne her
Monday, 09 July 2018 18:57

Ond cirkel brudt i Vejers

Hos både damerne og herrerne blev Vejers strand Pepsi MAX turneringen, hvor specielt to hold fik gjort op med et længerevarende kompleks.

Hos damerne fik Helle Søndergård og Simone Okholm Hansen endelig has på de forsvarende Danmarksmestre Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov – efter mange forsøg.
Normalt mødes de to hold i finalerne, men I Vejers mødtes de allerede i semifinalen, da Søndergård/Okholm lørdag havde tabt i 2. runde til turneringens helt store overraskelse Amanda Øster Andersen/Sofia Nørager Bisgaard.
Semifinalen blev et drama uden lige og kampen svingede frem og tilbage. I tredje sæt så det ud til at Trans/Tyndeskov havde fået et overtag, men Søndergård/Okholm fik kæmpet sig tilbage og fik sat trumf på efter flere matchbolde. 14-21, 21-19, 18-16 lød den forløsende semifinalesejr på. En længe ønsket triumf efter flere finalenederlag gennem de sidste par år. Det lover godt for det kommende DM i august.
Hvis semifinalen var spændende og intens, blev finalen et endnu større drama. Det nye unge hold Amanda Øster Andersen (23 år) og et af dansk volleyballs helt store talenter i både volleyball og beachvolleyball, den kun 16-årige Sofia Nørager Bisgaard, havde i lørdagens storm på Vejers strand besejret Søndergård/Okholm i tre sæt. Det skulle de se, om de kunne gentage i finalen – holdets allerførste finale på Pepsi MAX Beachvolley Tour. Finalen blev utrolig velspillet og voldsomt intens og spændende hele vejen igennem.
Til sidst da det hele skulle afgøres i tredje sæt spillede rutinen ind og Søndergård/Okholm kunne efter en 16-14 sætsejr løfte armene og skrige deres jubel ud i vinden.
De unge Andersen/Bisgaard havde kæmpe ære af kampen og deres tid skal nok komme – måske tidligere end forventet. 19-21, 24-22, 16-14 lød sejren på og den kunne være gået til begge sider.
Kampen om den sidste plads på podiet blev vundet af Trans/Tyndeskov efter endnu en tæt 3-sætter. 24-26, 21-18, 15-13 vandt de over Caroline Udemark/Berglind Jonsdottir
Herrer
I herrerækken blev endnu et kompleks forløst i den stærke vind, foran de mange danske og tyske tilskuere.
Det var noget tid siden Daniel Jonassen/Morten Overgaard sidst havde vundet en turnering på Touren (i hvert fald ude i den danske natur – sejren i en vinterturnering klinger ikke helt så godt, som ude på stranden). Årets 2.pladser i København og Billund skulle veksles i den tyskbaserede vestjyske ferieby.
Som hos damerne blev finalen en kopi af kampen mellem de to finalehold i 2. runde. Her havde Jonassen/Overgaard vundet en tæt kamp med 24-22, 23-21 over Mads Rosager og hans nye makker Jacob Stein Brinck, der er et af landets store talenter (Rosagers normale makker Martin Trans Hansen er desværre skadet for resten af sæsonen).
Efter tætte semifinalesejre, Jonassen/Overgaard over Lars Mayland/Teis Corneliussen (21-17, 16-21, 15-11) og Rosager/Stein Brinck over brødrene Sebastian og Oliver Kaszas (21-15, 20-22, 15-10) blev finalen endnu en tæt affære. Igen trak Jonassen/Overgaard det længste strå i to tætte sæt. 21-18, 23-21 lød sejren på og også her kunne man i jubelbrølet fornemme forløsningen hos de fynske drenge.
Sebastian og Oliver Kaszas vandt bronzekampen over Mayland/Corneliussen. Efter et tæt første sæt, der gik til brødrene måtte Mayland/Corneliussen opgive i 2. sæt med en skade.

En flot turnering på en vindblæst Vejers strand, der især lørdag bød de mange hold på store udfordringer
Oversigt Se alle resultater – også af de øvrige rækker her

Næste stor er Løkken Pepsi MAX Grand Slam
Monday, 02 July 2018 20:01

Clara og Astrid nr. 9 ved U20 EM

Der var hård modstand for de danske hold, der var taget til Anapa i Rusland for at forsvare de danske farver ved U20 EM.

Bedst gik det for pigerne, Astrid Mellmølle og Clara Bernberg Windeleff, der efter to flotte puljesejre over Portugal og Kosovo blev nr. 2 i puljen efter Tjekkiet, som pigerne tabte til i sidste gruppekamp.
Resultaterne af puljekampene
Windeleff/Mellmølle DEN [13] Pinheiro/Castro POR [20] 2-0 (21-18, 21-9)
Windeleff/Mellmølle DEN [13] Mahmuti/Hasani KOS [29] 2-0 (21-16, 21-15)
Maixnerova/Stochlova CZE [4] Windeleff/Mellmølle DEN [13] 2-0 (21-15, 21-11)

I slutspillets 1. runde skulle danskerne op mod to gange Yiasoumi fra Cypern. Også her trak danskern det længste strå med en sejr på 21-19, 21-17.
Derefter blev det desværre til nederlag til spanske Mureno/Munar, der havde vundet deres pulje.
Men en flot 9. plads til Astrid og Clara, der samtidig var en gentagelse af pigernes flotte resultat fra sidste års U20 EM
Turneringen blev vundet af Rusland foran Polen og Schweiz
Se alle resultater her

Carl-Emil Nedergaard og Anton Lydolff fik svær modstand i deres pulje, der da desværre også endte med tre nederlag.
men en flot indstats af drengene, der i to af de tre kampe var ude i tre sæt
Resultaterne af puljekampene:
Lydolff/Nedergaard DEN [13] Rodina/Katona ROU [20] 1-2 (17-21, 21-18, 8-15)
Lydolff/Nedergaard DEN [13] Damen/Hofman NED [29] 1-2 (21-18, 19-21, 5-15)
Pérez/Duque ESP [4] Lydolff/Nedergaard DEN [13] 2-0 (21-10, 21-17)

Dermed endte Carl-Emil og Anton på en 25. plads.Også herrernes turnering blev vundet af et russisk hold. Denne gang over Frankrig i finalen. Rusland vandt også bronze
Se alle resultater her

Næste U-EM er U22 EM i Jurmala
Se mere om turneringen, hvor Sara Stief/Frederikke Schade Jenden og Jacob Stein Brinck/Jesper Skovmark skal forsvare de danske farver i Letland
U22 EM

Sunday, 27 May 2018 20:42

Sverige løb med titlen i Kolding

Der var tre svenske og et norsk hold tilbage på finaledagen i det varme sand i Kolding Beach Park.

De to semifinaler, blev modsat de foregående dages mange spændende kampe, et par ensidige affærer med sikre sejre til Emilie Olimstad/ Ingrid Lunde (seed 1) over Tadva Yoken/Sigrid Simonsson (seed 2), med to gange 21-14 og Kristina og Susanna Thurin (seed 3) over turneringens store overraskelse Sofia Ôgren/Hanna Hellvig (seed 10), ligeledes i to sæt med 21-13,21-13.

I den rent svenske bronzekamp skulle de to hold forsøge at revanchere sig fra formiddagens klare nederlag.
Det gik bedst for Yoken/Simonsson, der efter et tæt og spændende første sæt kørte fuldstændig hen over Ögren/Hellvig i andet sæt og tog bronzemedaljen.

I finalen var nordmændene Olimstad/Lunde umiddelbart favoritter, selvom de svenske Thurin-tvillingerne kom direkte fra en flot 3. plads i Aydin.
Det blev svenskerne, der lagde bedst fra land og med eminent forsvarspil fik pillet glansen af de ellers kraftfulde og spektakulære norske angreb. Gang på gang blev de norske smash samlet op og med klogt og varieret angrebsspil vandt Thurin/Thurin det første sæt sikkert med 21-16. Denne tendens fortsatte i andet sæt og Olimstadt/Lunde kunne slet ikke følge med de hurtige svenskere. Med endnu en overbevisende 21-16 sætsejr kunne svenskerne jublende strække armene i vejret til tilskuernes taktfaste klapsalver.


En flot indsats af de 3. seedede Susanna og Kristina Thurin og en fortjent og populær sejr.

Se alle resultater her

Saturday, 26 May 2018 15:33

Norge og Sverige fortsætter sejrsstimen

De norske og svenske hold fortsatte dominansen i sandet ved NEVZA beachvolleyturneringen i Beach Park Kolding.

Der var igen stærk sol og høje temperaturer  og igen leverede de topseedede hold flot spil.

I 4. runde vandt de topseedede nordmænd Olimstad/Lunde deres kamp mod landsmændene Berntsen/Ulveseth. Efter et tæt første sæt satte Olimstad/Lunde turboen på og vandt sikkert i andet sæt.
I den anden 4. runde kamp, der var et internt svensk opgør vandt Thuri-tvillingerne akkurat som i Aydin i sidste uge. Kampen var dog tæt og kunne være endt til fordel for Yoken/Simonsson. 26-24, 21-18 vandt Thurin/Thurin.


Det bedst seedede danske hold Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov endte på en skuffende 9. plads efter en turnering, hvor de ikke rigtig fik gang i deres spil. På en 9. plads endte også Sara Stief/Frederikke Schade, der spillede en flot turnering, hvor de undervejs slog et svensk, engelsk og dansk hold. Det danske hold var Signe Zibrandtsen/Josephine Kyhn, der endte på en godkendt 13. plads.

Bedste danske hold blev Helle Søndergård/Simone Okholm Hansen, der endte på en 7. plads. De tabte deres sidste kamp til svenske Sara Cavretti/Sofia Wahlén i en intens og spændende kamp. Efter en enkelt matchbold til danskerne vandt Cavretti/Wahlénd17-15 i tredje sæt. Desværre for svenskerne blev Sofia Wahlén skadet i kampen og holdet måtte opgive at fortsætte i turneringen. Det gav andenseedede Yoken/Simonsson en plads i semifinalen mod topseedede Olimstad/Lunde.

Den anden semifinale bliver et opgør mellem 3. seedede Thurin/Thurin og de 10.seedede svenske overraskelse Ôgren/Hellvig

Så igen en dag men norsk/svensk dominans og en søndag med Sverige i førersædet med tre hold i semifinalerne

Semifinalerne spilles kl. 10.00 og 11.00. Bronzekamp og finale er kl 13.00 og kl. 14.00

Se alle resultater og søndagens kampprogram her
http://www.cev.lu/beach/kolding.html
Page 1 of 14


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer