OM TOUREN

Om danish beachvolley tour

Vil du lære mere om Danish Beachvolley Tour? Vi er den største landsdækkende beachvolley turnering og det officielle Danmarksmesterskab i beachvolley der ender med Tour-finalerne på Amager strand og Kgs. Nytorv. Sommeren over kommer vi hver weekend fra starten af maj til starten af september rundt i det danske sommerland. Her afvikler vi sammen med vores fantastiske arrangører stribevis af weekendstævner på de danske strande, på beachvolley anlæg og sågar midt inde i byerne! 

Beachvolley er kendt for den afslappende atmosfære og gode tone blandt spillere og tilskuere. På Danish Beachvolley Tour er der hyggelig sommerstemning med venner og familie, og der er garanti for en masse frisk luft!

Vær med på sidelinjen, når landets dygtigste spillere kæmper om ranglistepoint og trofæer. Eller hop selv i spillertøjet og oplev på egen krop, hvorfor netop beachvolleyball er blevet en af verdens mest populære sportsgrene!

Så på med den hurtige solbrille og mød os i sandet!

Touren 2024

Kalenderen for foråret og sommeren i 2024 er propfyldt med en masse fantastiske stævner fordelt over hele landet.

Sæsonens to højdepunkter er vores DM-finaler og Tour-finalerne. DM-finalerne afvikles denne gang i Herning under DM-ugen i juni. I august får vi så den helt store afslutning på sæsonen med et kæmpe event i København. Her vil vi over 2 uger samle Ungdoms-DM og en Tourfinale på samme sted, så både ungdoms- og seniorspillere får muligheden for at sætte punktum for sommersæsonen i en flot kulisse.

Dm i beachvolleyball 2024

Når Danmarksmestrene i beachvolleyball skal kåres i 2024, bliver det endnu engang i en fantastisk sportskulisse til DM-ugen – denne gang i uge 25 i Herning. I år bliver det endnu større da der nu er mere end 40 forskellige sportsgrene og hele 82 forskellige discipliner.

For beachvolleyball-verdenen markerer DM-finalerne et højdepunkt, og vi er stolte af at være en del af denne fantastiske sportscene. DM-ugen er blevet et populært og imponerende sportsarrangement, som første gang blev afholdt i 2022 med en overvældende succes. I 2022 deltog 27 specialforbund, og vi kronede 230 Danmarksmestre, mens over 130.000 besøgende strømmede til én eller flere begivenheder.

Vi i Volleyball Danmark ser frem til endnu en uforglemmelig sportsfest i 2024, hvor vi vil sætte endnu mere fokus på DM-finalerne i beachvolleyball. Finalerne finder sted fra fredag den 21. juni til søndag den 23. juni, og vores placering er den spektakulære beliggenhed på Torvet midt i Herning som ramme for vores Centre Court. Antallet af deltagende hold udvides til 16 kvindehold og 16 herrehold, hvilket giver flere spillere et sportsligt mål og skaber en unik oplevelse for alle involverede i DM-ugen.

Lidt historie

Det hele startede i 1920’erne på de californiske strande, hvor beachvolleyball blev spillet for første gang som et ”seks mod seks”-spil. Gennem tiden har sporten udviklet sig helt enormt til det spil vi kender i dag, hvor man altså er to spillere på hver side af nettet.

I Danmark begyndte man at spille beachvolleyball i starten af 90’erne. I 1991 blev det første uofficielle DM afholdt, og i 1992 var der en landsdækkende tour med 5 turneringer på udvalgte strande. Det første officielle DM blev afholdt i 1993 med en tilhørende tour og stigende deltagerantal.

Sidenhen har Danish Beachvolley Tour været en fast del af sommerplanerne for mange beachvolleyballspillere landet over. Med flere og flere beachvolleyballanlæg i byerne – og sågar indendørs sandbaner til om vinteren – har de sidste par år budt på flere og flere stævner. Danish Beachvolley Tour har dermed forvandlet sig til en helårsaktivitet for mange. Men vi har stadig plads til flere… vil du med?