OM TOUREN

Om danish beachvolley tour

Vil du lære mere om Danish Beachvolley Tour? Vi er en landsdækkende beachvolleyballturnering og det officielle Danmarksmesterskab i beachvolleyball. Sommeren over kommer vi hver weekend fra starten af maj til starten af september rundt i det danske sommerland. Her afvikler vi sammen med vores fantastiske arrangører stribevis af weekendstævner på de danske strande, på beachvolleyballanlæg og sågar midt inde i byerne! 

Beachvolleyball er kendt for den afslappende atmosfære og gode tone blandt spillere og tilskuere. På Danish Beachvolley Tour er der hyggelig sommerstemning med venner og familie, og der er garanti for en masse frisk luft!

Vær med på sidelinjen, når landets dygtigste spillere kæmper om ranglistepoint og trofæer. Eller hop selv i spillertøjet og oplev på egen krop, hvorfor netop beachvolleyball er blevet en af verdens mest populære sportsgrene!

Så på med den hurtige solbrille og mød os i sandet!

Touren 2023

Kalenderen for foråret og sommeren i 2023 er propfyldt med en masse fantastiske stævner fordelt over hele landet.

Sæsonens to højdepunkter er vores DM-finaler og Tour-finalerne. DM-finalerne afvikles for første gang sammen med DM-ugen i Aalborg i juni. I august får vi så den helt store afslutning på sæsonen med et kæmpe event i København. Her vil vi over 2 uger samle Ungdoms-DM og en Tourfinale på samme sted, så både ungdoms- og seniorspillere får muligheden for at sætte punktum for sommersæsonen i en flot kulisse.

Dm i beachvolleyball 2023

Når Danmarksmestrene i beachvolleyball skal kåres i 2023, bliver det i en fantastisk sportskulisse til DM-ugen i uge 25 i Aalborg.

DM-ugen er et nyt og stort sports-event, som første gang blev afviklet i 2022 med enorm succes. I 2022 deltog 27 specialforbund, hvor 230 Danmarksmestre blev kåret mens 130.000 besøgende lagde vejen forbi en eller flere begivenheder. Hele herligheden blev tæt dækket af DR, som viste flere sportsgrene LIVE. Volleyball Danmark ser frem til at blive en del af den store sportsfest i 2023 og få skabt endnu mere synlighed omkring DM-finalerne i beachvolleyball.

DM-finalerne i 2023 kommer til at foregå fredag 23. juni til søndag den 25. juni i flotte rammer med Centre Court på byens bedste placering på Honnørkajen. Deltagerantallet udvides nemlig til 24 kvindehold og 24 herrehold. Dermed får flere spillere et sportsligt mål samt mulighed for en unik oplevelse ved at være en del af DM-ugen. 

Lidt historie

Det hele startede i 1920’erne på de californiske strande, hvor beachvolleyball blev spillet for første gang som et ”seks mod seks”-spil. Gennem tiden har sporten udviklet sig helt enormt til det spil vi kender i dag, hvor man altså er to spillere på hver side af nettet.

I Danmark begyndte man at spille beachvolleyball i starten af 90’erne. I 1991 blev det første uofficielle DM afholdt, og i 1992 var der en landsdækkende tour med 5 turneringer på udvalgte strande. Det første officielle DM blev afholdt i 1993 med en tilhørende tour og stigende deltagerantal.

Sidenhen har Danish Beachvolley Tour været en fast del af sommerplanerne for mange beachvolleyballspillere landet over. Med flere og flere beachvolleyballanlæg i byerne – og sågar indendørs sandbaner til om vinteren – har de sidste par år budt på flere og flere stævner. Danish Beachvolley Tour har dermed forvandlet sig til en helårsaktivitet for mange. Men vi har stadig plads til flere… vil du med?