Danish Beachvolley Tour

Beachvolleyball i alle aldre: Spændende DM-weekend for ungdomsspillere og veteraner i vente

I weekenden dyster lige knap 100 ungdoms- og veteranhold om DM-titlen når Ungdoms DM på Amager Strand og 40+/50+ DM på Vedbæk Strand løber af stablen. Vi har taget en snak med feltets yngste og ældste deltager om glæden ved beachvolleyball. At beachvolleyball kan spilles i alle aldre er efterhånden ingen hemmelighed. Alligevel er det…

:


I weekenden dyster lige knap 100 ungdoms- og veteranhold om DM-titlen når Ungdoms DM på Amager Strand og 40+/50+ DM på Vedbæk Strand løber af stablen. Vi har taget en snak med feltets yngste og ældste deltager om glæden ved beachvolleyball.

At beachvolleyball kan spilles i alle aldre er efterhånden ingen hemmelighed. Alligevel er det ganske imponerende, at der er hele 54 år imellem weekendens yngste og ældste DM-deltager. 11-årige Mie Kjærsgaard Bertelsen og 65-årige Ayhan Günes Soleil dyster i denne weekend nemlig begge med om DM-medaljer i beachvolleyball – dog i hver deres aldersgruppe.

For 11-årige Mie fra Ikast venter der lidt af en oplevelse, når hun sammen med makkeren Nina Daria Micinska, som ligeledes er 11 år, for første gang stiller op til ungdoms DM i beachvolleyball. De to skal spille i DU14 rækken, hvor modstanderne er et eller to år ældre.

– Jeg har aldrig prøvet at være med til et DM før, men vi kender mange af holdene i forvejen fra vores klub i Ikast. Så jeg glæder mig til at være afsted med de andre og spille nogle gode kampe, og så kigge og heppe når de andre skal spille. De andre hold er ældre end os, men det kunne være fedt at vinde en kamp. Så vi går efter ikke at komme sidst, fortæller hun grinende.

Den 11-årige DM-debutant spiller også indendørs volleyball, men i den forgangne sæson er det dog blevet til mange flere timer i sandet grundet restriktioner for indendørs idræt. Mie har derfor, ligesom mange andre ungdomsspillere, trodset kulde, regn og slud for at røre bolden hen over vinteren og forårsmånederne. Med Mies egne ord har det været ”lidt ekstra sandet, men mega sjovt.”

– Det er federe kun at være to på banen. Så får man rørt bolden mere og man får prøvet alle slagene. I indendørs modtager jeg mest, men til beachvolleyball har jeg en større chance for at være med i det hele, og det er sjovt. Når det har regnet allermest, kunne jeg godt miste energien lidt og det har til tider været meget koldt, men spillet er jo det samme og det har alligevel været dejligt at træne. afslutter hun. 

Du kan følge Mie og alle de andre ungdomshold til weekendens U-DM på Amager Strand lige her. På Amager Strand vil der ligeledes blive afviklet Amager Challenger 2. 

mieayhan til historie
11.årige Mie er weekendens yngste spiller til U-DM på Amager Strand, mens Ayhan på 65 bliver ældste mand i sandet til weekendens 50+ DM på Vedbæk Strand. 

Veteranerne holder til ved Vedbæk Strand

Selvom man med den danske sommer aldrig kan vide sig sikker, ser weekendens vejrudsigt lovende ud, og er vi heldige titter solen også frem – og det sætter weekendens ældste spiller, 65-årige Ayhan, stor pris på.

– Beachvolleyball er sol, sommer og sportsmanship. Jeg har spillet siden sommeren 1989, før mange af spillerne på Vedbæk Strand overhovedet havde rørt en bold. Den gang spillede jeg primært i Glostrup og på strandene rundt omkring i København, og så senere i CPH Beach. Jeg har spillet volleyball siden jeg var 12 år og så var beachvolleyball jo bare en naturlig måde at bevare mine skills hen over sommeren, fortæller han.

Ayhan stiller op i den nye 50+ DM-kategori sammen med sin makker Michael Kristensen til turneringen i Vedbæk, som sammen med 40+ turneringerne afvikles lørdag. DM for 40+/50+ samler nogle af landets mest rutinerede spillere i sandet med stakkevis af DM-medaljer i trofæskabet. Mange af spillerne kan tilmed tænke tilbage på afgørende kampe, hvor det netop er Ayhan, som har styret slagets gang som fast dommer på den danske beachvolley tour igennem de sidste mange, mange år.

-Jeg glæder mig til at se alle de andre spillere, som jeg både har spillet med/mod og også har dømt kampe for. I 1994 dømte jeg min første beachvolleyballturnering, så mon ikke at jeg har dømt de fleste spillere igennem årene, afslutter Ayhan.

Det bliver spændende at se, om Ayhan har luret alle modstandernes tricks fra dommerstolen. Følg ham og resten af 40+/50+ DM lige her.

Del nyhed