Danish Beachvolley Tour

DM i beachvolleyball 2023: Skal dit hold kæmpe med om medaljerne?

Ny lokation, flere hold, en ny kvalifikationsperiode og nyt turneringsformat. DM i beachvolleyball 2023 bliver en helt ny oplevelse, når landets bedste spillere skal kæmpe om medaljerne i en fantastisk sportskulisse til DM-ugen i uge 25 i Aalborg. Læs mere om formatet og kvalifikationsmulighederne her. 

Der bliver kamp om DM-medaljerne til dette års DM i beachvolleyball | Foto: Niklas Persson

:


DM i beachvolleyball 2023 er blevet en del af programmet for DM-ugen i Aalborg – et nyt og stort sports-event, som første gang blev afviklet i 2022 med enorm succes, bl.a. med 130.000 besøgende og massiv mediedækning. DM-finalerne afvikles derfor som en 3-dags turnering i perioden fredag 23. juni til søndag den 25. juni i flotte rammer med Centre Court på byens bedste placering på Honnørkajen. Derudover benyttes Aalborg Beachvolley Klubs baner i Fjordparken.

Men det er ikke kun tidspunktet og lokationen for DM-finalerne, som ændrer sig i 2023. Deltagerantallet udvides nemlig til 24 kvindehold og 24 herrehold. Dermed får flere spillere et sportsligt mål samt mulighed for en unik oplevelse ved at være en del af DM-ugen.

Jagten på en DM-billet begynder allerede i foråret. Herunder kan du læse mere om, hvordan DIT hold kan kvalificere sig til DM og hvordan turneringen afvikles.

Ændringer i formatet og kvalifikationskrav til DM er udviklet af Tourgruppen i samarbejde med Volleyball Danmark efter god dialog med spillere, klubber og trænere. Du kan finde detaljerede beskrivelser i Propositionerne for Danish Beachvolley Tour.

Kvalifikation

Der optages 24 kvindehold og 24 herrehold på baggrund af summen af spillernes individuelle point på en ny DM-rangliste. DM-ranglisten udgøres af summen af en spillers tre bedste resultater i kvalifikationsperioden. Kvalifikationsperioden udgøres af turneringer i 2023 eksklusiv Vinterturneringerne. Det er herudover et krav, at en spiller har deltaget i minimum tre turneringer i kvalifikationsperioden, og at holdet har spillet minimum én turnering sammen i kvalifikationsperioden. Volleyball Danmark råder over to wildcards til DM.

Turneringsformat

De 8 bedst seedede hold er direkte kvalificeret til en 16-holds hovedturnering. Seed 9-24 spiller en kvalifikationskamp fredag formiddag. De 8 vindere går videre i hovedturneringen, mens de 8 tabere spiller placeringsspil. Både hovedturnering og placeringsspil spiller dobbelt elimination.

Formatet svarer således til Eliten (16 hold) og 1. division (8 hold) fra semifinaleturneringerne. Alle hold er garanteret minimum 4 kampe, og alle hold spiller både fredag og lørdag. Det er alene semifinaler og finaler i hovedturneringen, der afvikles søndag. De hold, som er slået ud, vil således have mulighed for at se beachvolleyfinalerne søndag eftermiddag eller overvære kampen om DM-medaljer i nogle af de mange andre sportsgrene, der er samlet i Aalborg.

Del nyhed