Danish Beachvolley Tour

Find kalenderen frem: Sådan ser Danish Beachvolley Tour 2023 ud

Nu kan den helt store sommerplanlægning skydes i gang. Tourkalenderen for Danish Beachvolley Tour 2023 er nemlig landet, og du kan godt begynde at glæde dig. DM-finaler som højdepunkt til DM-ugen i Aalborg, en ny turneringstype, en masse ungdomsstævner og som kulminationen på sommersæsonen – en gigantisk Tourfinale midt på Kgs. Nytorv. Vi dykker ned…

Gør dig klar til sommerens Danish Beachvolley Tour | Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


Det er med stor spænding, stolthed og glæde, at Volleyball Danmark i samarbejde med vores fantastiske arrangørklubber nu løfter sløret for den foreløbige Tourkalender for Danish Beachvolley Tour 2023. Det bliver en travl sommer med en masse turneringer fra maj til august, og som noget nyt nu med to store højdepunkter, nemlig DM-finalerne i slutningen af juni samt Danish Beachvolley Tour Finals i august. Læs mere om disse nederst i artiklen.

I nedenstående oversigt kan du finde alle foreløbige datoer og steder for sommerens stævner. Da Tourkalenderen 2023 stadig er under udarbejdelse, kan flere stævner stadig kommer til, mens andre stævner mangler endelig bekræftelse.

Vi opdaterer løbende denne artikel hvis, der kommer ændringer i Tourkalenderen. Senest opdateret d. 07.03.2023

Danish BeachVolley Tour 2023

Ungdomsstævner 2023

*Ungdoms DM – Kgs. Nytorv – datoer for de enkelte årgange følger snarest

To store højdepunkter på beachtouren

I årets Tourkalender bliver der to store højdepunkter fordelt i starten og slutningen af sommeren. Som noget helt nyt, bliver DM i beachvolleyball som tidligere annonceret en del af DM-ugen i uge 25 i Aalborg. DM-finalerne afvikles således over 3 dage fra fredag den 23. juni til søndag den 25. juni, hvor vi kan se frem til en stor eksponering af vores sport blandt de mange besøgende tilskuere og landsdækkende medier.

Sommerens andet højdepunkt bliver fra fredag den 11. august til søndag den 13. august, hvor Danish Beachvolley Tour Finals løber af stablen i København – bl.a. midt på Kgs. Nytorv – som én stor samlende begivenhed for alle beachvolleyspillere. Her afvikler vi turneringer fra Elite til 5. division (Eliten spiller alle dage, mens divisionsrækkerne afvikles som et endagsstævne lørdag den 12. august).

Kvalifikation til Eliten følger det format, som har været anvendt til DM gennem de seneste år, dvs. ud fra holdets resultater ved de to semifinaleturneringer. Eliteturneringen afvikles som dobbelt elimination, dvs. samme format som tidligere DM, hvor spillerne foruden titlen som Tourmestre kommer til at kæmpe om pengepræmier for i alt 50.000 kr.

Weekenden inden Tourfinalen skal vores unge talenter i sandet kæmpe om medaljerne til U-DM (3.-6. august), som ligeledes bliver i den fantastisk kulisse på Kgs. Nytorv!

Opgradering af Masters og ny turneringstype

Foruden ændringer i DM og Tourfinalen, har vi også justeret turneringstyperne. De store turneringer i maj og juni på klubanlæg opgraderes fra Masters (200 point) til Grand Slams (300 point). Der udbydes fortsat Challengers (135 point), og så er der indført en ny turneringstype, Future (75 point), som åbner Danish Beachvolley Tour op for endnu flere spillere, som ønsker at komme i gang med Ranglisteturneringer. Derudover er der justeret på, hvilke turneringer, der kan afholdes i samme weekend. Formålet er at sikre en god forberedelse til DM ved at tilskynde de bedste hold til at deltage i de samme turneringer.

Tilmelding og propositioner 

Vi åbner op for tilmeldingen til sommerens stævner på Danish Beachvolley Tour 2023 i starten af april. Tilmeldingen foregår som vanligt via Latourna, og du kan bruge ventetiden til evt. at opdatere din brugerinformation eller – hvis du er ny spiller – oprette en bruger, så du er klar!

Ændringer i Tourkalenderen, turneringstyper samt formatet og kvalifikationskrav til DM og Tourfinalen er udviklet af Tourgruppen i samarbejde med Volleyball Danmark efter god dialog med spillere, klubber og trænere. Du kan læse alle detaljerne i Propositionerne for Danish Beachvolley Tour 2023.

De vigtigste ændringer for DM i beachvolleyball kan du læse om i denne artikel.

Der skal lyde en stor tak til alle klubber, der har budt ind med afholdelse af turneringer på årets Danish Beachvolley Tour. Vi glæder os til en fantastisk sommer.

Har du tilmeldt dig Danish Beachvolley Tour Nyhedsbrev?

Hvis du er nået til bunden af denne artikel, er du typen, der ikke vil gå glip af nyheder, konkurrencer og informationer fra sommerens største oplevelser på Danish Beachvolley Tour! Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Del nyhed