Danish Beachvolley Tour

Her er Danmarksmestrene i beachvolleyball

Med en enestående kulisse i Nyhavn, blev Danmarksmesterskaberne i beachvolleyball afgjort i denne weekend. Hos kvinderne var det de unge stjerneskud Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard, der indtog den danske beachvolleyballtrone, mens Kristoffer Abell og Nicolai Houmann i sikker stil tog guldet hos herrerne. Publikum kunne hele weekenden nyde synet af ikoniske Nyhavn…

:


Med en enestående kulisse i Nyhavn, blev Danmarksmesterskaberne i beachvolleyball afgjort i denne weekend. Hos kvinderne var det de unge stjerneskud Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard, der indtog den danske beachvolleyballtrone, mens Kristoffer Abell og Nicolai Houmann i sikker stil tog guldet hos herrerne.

Publikum kunne hele weekenden nyde synet af ikoniske Nyhavn i baggrunden, mens der på en nyanlagt bane på Havnepromenaden blev slået hårdt til bolden af landets bedste beachvolleyball-spillere i jagten på DM-trofæet. Søndag eftermiddag kulminerede hele sommerens indsats så i de to intense finaler, der blev spillet for en propfyldt og yderst veloplagt tribune.

Hos kvinderne kunne de to unge talenter Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard efter en intens finaledyst mod de rutinerede spillere – og deres tidligere respektive makkere – Cecilie Køllner Olsen/Line Trans Hansen stille sig øverst på podiet og lade sig hædre som Danmarksmestre 2021.

– Det var en rigtig hård kamp, som bølgede meget frem og tilbage, men vi er så glade for at vi kunne tage den til sidst. Vi kender Cecilie og Line så godt, og de er jo så dygtige, så vi er bare virkelig glade for at have vundet, fortæller Sofia Nørager Bisgaard om kampen.

Hos herrerne spillede hjemmebanefavoritterne Kristoffer Abell/Nicolai Houmann en fantastisk finale mod fynske Jacob Stein Brinck/Daniel Thomsen, hvor de i sikker stil vandt DM-guldet og deres første Danmarksmestertitel sammen.

– Det er fedt, at vi kunne leve op til de forventninger, der har været til os ved dette stævne og igennem sæsonen. Hvis det skulle gå galt, så skulle det være her, men vi leverer flot og går rent igennem. Det er stort, og jeg er virkelig glad for det, udtaler Kristoffer Abell.

INT09887

Om kampene

Finale kvinder: Olsen/Trans vs Windeleff/Bisgaard: 1-2 (19-21, 21-16, 9-15)
I kvindernes finale var det en direkte dyst mellem rutine og talent. På den ene side stod finalevante Cecilie Køllner Olsen/Line Trans Hansen, der har trofæskabet fyldt godt op med DM-medaljer, dog aldrig fra den samme side af nettet. De skulle op imod de spirende talenter Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard, der med en dugfrisk U20 EM-bronzemedalje, var klar til at tage kampen op – faktisk mod deres respektive tidligere makkere, da konstellationen indtil for blot en måned siden hed Windeleff/Trans og Olsen/Bisgaard.

De to hold kendte derfor hinanden yderst godt, og det kom i høj grad til syne i den spændende finale, der fra første fløjt var uhyggelig tæt. I første sæt trak Windeleff/Bisgaard fra med stærkt spil ved nettet, og selvom Line Trans Hansen var her, der og allevegne og fiskede de mest umulige bolde op fra sandet, blev det alligevel de unge talenter, der løb med første sæt ved 21-19. I andet sæt fandt Olsen/Trans det kreative spil frem og dominerede sættet igennem, som blev til 21-16 i deres favør med et servees fra Cecilie Køllner Olsen.

Og så skulle der et tredje og afgørende sæt til, for at finde årets Danmarksmestre. Her kom Olsen/Trans igen bedst fra start, men Windeleff/Bisgaard var langt fra færdige med at jagte guldet, og ved 6-6 var kampen stadigvæk helt åben. Herfra to de unge talenter over og kørte i stensikker stil sættet, kampen og Danmarksmesterskabet hjem med 9-15.

Tidligere på dagen vandt Astrid Mellmølle/Kathrine Stein Brinck DM-bronze.

Finale, herrer: Abell/Houmanns vs Brinck/Thomsen: 2-0 (21-18, 21-11)
I herrernes finale blev det et klassisk opgør mellem de to stærke beachvolleyball-klubber i henholdsvis Odense og København repræsenteret af fynske Jacob Stein Brinck/Daniel Thomsen og Kristoffer Abell/Nicolai Houmann fra Hovedstaden, der begge har dannet makkerpar et års tid og præsteret flot på både dansk og internationalt sand.

I første sæt var det Abell/Houmann der lagde bedst fra land med et stærkt angrebsspil, der sikrede dem sættet ved 21-18. De fortsatte det gode spil ind i anden sæt, hvor Nicolai Houmann lukkede ned for de fynske angreb med en formidabel indsats i blokaden. I fuld kontrol kunne københavnerne dermed lukke sættet og kampen med 21-11.

Jacob Cordua Stormly/Mads Møllgaard vandt tidligere på dagen DM-bronze.

Del nyhed