Danish Beachvolley Tour

Her er Danmarksmestrene i beachvolleyball

DM-ugen 2023 kulminerede søndag eftermiddag i et par fantastiske finaleopgør. Jokerparret overraskede alt og alle, og snuppede guldmedaljen fra forhåndsfavoritterne, da der i weekenden også blev skrevet beachvolleyballhistorie.

Champagneregn over medaljetagerne til DM-ugen. | Laura Hollænder.

:


Kvinderne var de alleførste til at serve en finale i gang i beachvolleyball under DM-ugen nogensinde. Og formiddagens semifinalevindere, Anneka Hastings / Charlene Manuella Mayo Johnsen og Frederikke Schade Jensen / Cecilie Køllner Olsen, gik på banen på Honnørkajen med den vildeste opbakning i ryggen. Tribunerne var fyldte, og omkring den store sandkasse midt i Aalborg stod tilskuerne i kø, for at tage del i finalen, og blive underholdt med topklasse beachvolleyball. Og underholdt, det blev de mange fremmødte på Honnørkajen. De to par viste fantastisk spil på banen, med lange dueller, vilde redninger og fantastiske jubelscener. Et hold var dog bare stærkere i finalen, og efter to overbevisende sæt kunne Charlene Manuella Mayo Johnsen smashe den sidste bold i sandet efter en flot hævning af makkeren Anneka Hastings. Dermed sikrede det nye beachvolleyballpar sig Danmarksmesterskabet med en sikker finalesejr på 2-0 (21-14, 21-15), til stor glæde og overraskelse for det nye guldpar: 

– ”Jeg tror vi har overrasket mange, også os selv! Vi komplimenterer bare hinanden virkelig godt, og har hver vores spidskompetencer, som bare gik op i en højere enhed på banen i dag. Og så peakede vi bare på det helt rigtige tidspunkt,” fortæller et par glade guldmedaljevindere efter finaleopgøret på Honnørkajen.  

DM-finaler, Kvinder
Guld: Anneka Hastings / Charlene Manuella Mayo Johnsen
Sølv: Frederikke Schade Jensen / Cecilie Køllner Olsen
Bronze: Charlotte Krøyer/Pia Hove

I årets allersidste beachvolleyballkamp under DM-ugen 2023, skulle herrernes guld- og sølvmedaljer fordeles. Opgøret stod mellem den firdobbelte Danmarksmester, Nicolai Houmann, og makkeren Mads Møllgaard og sidste års DM-bronzevindere, Jacob Stein Brinck og Kristoffer Abell. Endnu engang var der massiv opmærksomhed på Honnørkajens Center Court fra de mange fremmødte, der fyldte både tribunen og flere rækker omkring banen. Den forsvarende Danmarksmester, Nicolai Houmann, kunne med en sejr, skrive dansk beachvolleyballhistorie, som den første dansker nogensinde til at sikre sig fem mesterskaber i streg. Og det lignede i særdeleshed en forsvarende mester, der havde i sinde at DM-titlen og skrive historie. Makkerparret i rødt fik en fantastisk start på kampen, og sikrede sig første sæt 21-17. Andet sæt skulle vise sig at blive lige så tæt – men med præcis samme sejrherrer. Møllgaard / Houmann havde sikret sig guldet, og for femte gang i karrieren, kunne Nicolai Houmann gå på podiets allerøverste trin, og sammen med makkeren Mads Møllgaard lade sig hylde som Danmarksmestre i beachvolleyball 2023. I en fantastisk kulisse kulminerede DM-ugen med dansk beachvolleyballhistorie, og det var en glad, men også meget ydmyg, femdobbelt Danmarksmester, der satte ord på makkerparrets præstation efter finalesejren: 

– ”Det er jo alt det, der ligger bagved, der er årsag til, at jeg kan stå med DM-titlen for femte år i træk! Det kræver virkelig et godt bagland blandt andet med trænere, der hjælper os med at blive klar til sådan en weekend. Og så kræver det en god makker, der for det første holder mig op på alle træningspas og aftaler, og så selvfølgelig spiller lige så fantastisk, som Mads gør!” fortæller den nu femdobbelte Danmarksmester. 

DM-finaler, Herrer
Guld: Mads Møllgaard / Nicolai Houmann
Sølv: Jacob Stein Brinck / Kristoffer Abell 
Bronze: Sebastian Venndt Kaszas / Oliver Venndt Kaszas

Et stort tillykke skal lyde til de nyslåede Danmarksmestre Anneka Hastings / Charlene Manuella Mayo Johnsen og Mads Møllgaard / Nicolai Houmann samt de resterende medaljetagere. 

Og en kæmpe tak til Aalborg Beachvolley Klub, som under hele DM-ugen har arbejdet benhårdt for at skabe de bedste faciliteter for spillerne.

Del nyhed