Danish Beachvolley Tour

Kan Stormly tæmme suset fra Æ’ Westerhaw?

Weekenden står på sæsonens første store strandstævne med Hvidbjerg Pepsi MAX Grand Slam. Hele 81 hold skal dyste i alt fra eliten til ungdom og mix til stævnet ved Vesterhavet, hvor der ofte er gode chancer for at blive blæst godt igennem. Strandstævnerne ved Vesterhavet er nemlig kendt for at være nogle af de mest…

:


Weekenden står på sæsonens første store strandstævne med Hvidbjerg Pepsi MAX Grand Slam. Hele 81 hold skal dyste i alt fra eliten til ungdom og mix til stævnet ved Vesterhavet, hvor der ofte er gode chancer for at blive blæst godt igennem.

Strandstævnerne ved Vesterhavet er nemlig kendt for at være nogle af de mest krævende, hvor spillerne får lov til at mærke naturens kræfter. Weekenden lover dog indtil videre mildt vejr – men det er altid godt at forberede sig på lidt af hvert.

Med i feltet i herrernes elite er Jacob Cordua Stormly, som sammen med makkeren Mads Møllgaard er førsteseed i turneringen. Og med efternavnet ’Stormly’ forpligter det næsten at kunne et trick eller to i modvind.

”Der er vildt mange taktikker og spilkoncepter afhængigt at vindstyrke og -retning. Generelt vil jeg dog sige, at man skal simplificere spillet i drilsk vejr og lade være med at give nemme point til modstanderen, hvis forholdene er svære. Mange kommer nok til at overvurdere, hvor meget det egentligt blæser og hvilken indflydelse det får på spillet – så step 1 er at vurdere vinden korrekt,” forklarer Stormly og fortsætter:

”Jeg synes det er fantastisk sjovt at spille ved stranden, hvor min beachvolleyball ’opvækst’ også har fundet sted. Det er altid fedt at være ved stranden og tilbage til rødderne i sporten. Det kan være lidt hårdere for kroppen og især skulderen at spille, da der kommer flere urene slag når bolden bliver taget af vinden. Men til gengæld får man god energi ved at være ved havet, og jeg glæder mig personligt til at skulle hoppe i vandet imellem kampene – så kan man mærke strand ’viben’.”

”Mads og jeg går helt sikkert efter at komme i finalen. Vi arbejder på en masse ting som hold, der skal falde på plads, så vi kommer også til at arbejde benhårdt til turneringen. Vi glæder os og håber, at alle hold giver den gas i de fede omgivelser.” afslutter han.

Følg med i weekendens resultater til Hvidbjerg Pepsi MAX Grand Slam her.

Derudover spilles der også Ikast Challenger 3, som kan følges her.

Del nyhed