Danish Beachvolley Tour

Nu skal årets Danmarksmester kåres

140 tons sand landede tirsdag i Aalborg. Sidenhen er det blevet løftet, lagt og fordelt på honnørkajen i Nordens Paris, for nu starter DM-ugen for de danske beachvolleyballspillere og konkurrencen om at blive årets danske mestre.

Nu tager Danmarks bedste beachvolleyballspillere hul på DM-ugen. | Foto: Niklas Persson

:


I disse dage danner Aalborg rammerne for den vildeste sportsfest. Over 3000 atleter er klar til at kæmpe om intet mindre end 218 danske mesterskaber i de 40 forskellige idrætsgrene, som er repræsenteret under DM-ugen. DM-ugen blev første gang afviklet i 2022 med enorm succes. I 2022 deltog 27 specialforbund, hvor 230 Danmarksmestre blev kåret mens 130.000 besøgende lagde vejen forbi. Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), der står bag det nye store sports-event, DM-ugen. Sammen med værtsbyen Aalborg og de mere end 33 forbund er målet at vise og hylde det bedste fra dansk eliteidræt – heriblandt beachvolleyball.

Fredag klokken 09:00 tager mere end 40 beachvolleyballpar nemlig endelig hul på DM-ugen i Aalborg, når jagten på årets Danmarksmester sættes ind. Fredag og lørdag spilles kvalifikationsrunderne og placeringsspillet i Vestre Fjordpark, mens der søndag er lagt op til at brag af en semifinale- og finaledag i en fantastisk kulisse på havnen i Aalborg. Og der er benhård konkurrence om pladserne i hovedturneringen og vejen til Center Court på Honnørkajen. For mens top-8 for henholdsvis kvinde- og herreholdene er sikret en plads i hovedturneringen, skal de resterende par altså ud og jagte en plads videre i turneringen. Det bliver et udskillelsesløb uden lige, for i kvalifikationsrunden er det kun en sejr der gælder, hvis drømmen om en guldmedalje og mesterskabstitel fortsat skal bestå.

Få hele overblikket over turneringen og kampen om Danmarksmesterskabet her. 

Massiv mediedækning

Udover en fantastisk kulisse i hjertet fra Aalborg, kan de danske beachvolleyballspillere glæde sig til en masse mediedækning. Igen i år er Danmarks Radio (DR) nemlig med for at dække DM-ugen, og sender mere end 50 timers tv- og radioudsendelser fra ugens helt store sportsby. På TV-programmet er blandt andet kvinde- og herrefinalerne i beachvolleyball søndag den 25. juni.

Programoversigt, DM-finaler, søndag den 25. juni 2023:

15:00: Kvindefinale (DR1)
19:30: Herrefinale (DR2)

Få hele oversigten over DR’s udsendelser her.

Nu tager de danske beachvolleyballspillere for første gang nogensinde hul på DM-ugen. Det bliver en weekend spækket med det allerbedste fra dansk eliteidræt, som på søndag kulminerer i en stor beachvolleyballfinale på Honnørkajen i Aalborg, hvor årets Danmarksmestre skal kåres.  

Del nyhed