Danish Beachvolley Tour

Søskendetrio spiller om guldet i weekenden: ”Jeg har nok lidt en tendens til at påtage mig den irriterende mor-rolle”

Emilie, Caroline og Jonathan deler mere end bare passionen for beachvolleyball. De tre midtjyske elitespillere deler nemlig også efternavnet, Stenholt Krogh, og i weekenden spiller søskendetrioen alle tre om DM-guldet og mesterskabstitlen.

Lillesøster, Caroline Stenholt Krogh, stiller op med makkeren Astrid Mellmølle under DM-ugen. | Foto: Eventmedia.

:


I vintermånederne blokerer og smasher de alle tre for klubben, ASV Elite. Men i weekenden er de på egen hånd med hver sin makker, når de går på banen under DM-ugen, og skal forsøge at spille sig til metal. 

Det er ikke mere end et par måneder siden, at storesøster, Emilie og lillesøster, Caroline kunne udbryde i jubel og kalde sig Danmarksmester i volleyball, sammen med resten af hele Aarhus-holdet fra ASV Elite. Sidenhen er de to søstre og lillebror, Jonathan, rykket udendørs på de danske beachvolleyballbaner for at træne og tilkæmpe sig point nok til at kvalificere sig til DM-ugen. 

Og nu er tiden kommet. Søskendetrioen er taget til Nordens Paris, for kvalifikationen til DM-ugen er i hus, og nu skal der spilles om endnu en DM-titel til Krogh-familien. Men modsat, hvad de tre søskende er vant til, bliver det i weekenden ikke med samme klublogo på spillertrøjerne. Og i sidste ende, er det kun én af de to søstre, der kan stå med pokalen i hånden – noget som Emilie og Caroline har blandede følelser omkring: 

– ”Det er en lidt ambivalent følelse at konkurrere mod hinanden. Først og fremmest kæmper vi jo begge om at nå så langt som muligt, og skulle det ende i en kamp mod hinanden, går vi selvfølgelig begge efter sejren. Jeg glæder mig til at spille DM i Aalborg til DM-ugen og jeg glæder mig endnu mere til at skulle spille, fordi Emilie og Jonathan er med,” fortæller Caroline, der suppleres af sin storesøster:

– ”Det bliver sjovt at konkurrere mod hinanden – det har vi ikke prøvet før. Hvis vi ender med at skulle spille mod hinanden, er der vist heller ingen tvivl om, at vi begge altid spiller for at vinde!”

Selvom det kun bliver til en guldmedalje, hvis de to søstre skulle ende i en finale mod hinanden, kan de dog fortsat glæde sig over, at det stadig kan ende med dobbelt guld til Krogh-familien. I herrerækken har lille- og tvillingebror, Jonathan, nemlig også kvalificeret sig til DM-ugen, og der har været masser af gode råd at hente omkring middagsbordet derhjemme inden turen gik til Aalborg: 

– ”Det er ikke en hemmelighed, at en rigtig stor del af snakken herhjemme går på volleyball og beachvolleyball. Måske er det egentlig halvdelen af vores samtaler, der omhandler volleyball og beachvolleyball, eller i nogen grad er associeret med det. Det kan f.eks. være kampforberedelse og -evaluering, træninger, internationale resulterer og så videre,” fortæller Jonathan og fortsætter:  

– ”Det er nok faktisk, når hele familien er samlet, at emnet hurtigst er snakket færdigt, fordi vi også snakker så meget på tværs af hinanden, og derfor bliver der ofte fortalt noget, som man allerede har hørt fra et andet familiemedlem,” afslutter Jonathan. 


Krogh-familien inkluderer faktisk endnu en spiller fra Aarhus-klubben – nemlig Frederikke Stenholt Krogh. Sammen med sine søstre var hun med til at sikre ASV Elite det første Danmarksmesterskab i 32 år. Men er der slet ikke noget, der adskiller de fire søskende fra hinanden – faktisk ikke, hvis du spørger overhovedet af søskendeflokken, Emilie: 

– ”Det må vist være det kedelige svar, for vi minder rigtig meget om hinanden, og har meget samme temperament, humor og værdisæt. Det er selvfølgelig altid svært at afgøre selv, men vi sætter stor pris på at tilbringe tid med hinanden i hallen, i Aarhus Beachvolley Club og i fritiden,” fortæller Emilie og afslutter:

– ”Jeg er dog syv år ældre end Caroline og Jonathan, og derfor har jeg nok lidt en tendens til at påtage mig den irriterende mor-rolle.”

Emilie, Caroline og Jonathan spiller denne weekend Danmarksmesterskabet i beachvolleyball, som for første gang nogensinde afvikles under DM-ugen. Kampene spilles blandt andet i en fantastisk kulisse på Honnørkajen i Aalborg, hvor også finalerne skal afgøres, når årets Danmarksmester skal findes søndag. 

Få hele overblikket over turneringen og kampen om Danmarksmesterskabet her. 

Del nyhed