Danish Beachvolley Tour

Sommerens beachvolleyball Tour slår alle rekorder

Beachvolleyball i Danmark brager derudaf. Aldrig før har så mange spillere hoppet rundt i sandet til et eller flere af de i alt 45 stævner, der dannede sommerens Pepsi MAX Beachvolley Tour. Vi gør status på en fantastisk sommer med beachvolleyball. Lad os lige starte med de skarpe tal: I løbet af sommerens 45 stævner…

:


Beachvolleyball i Danmark brager derudaf. Aldrig før har så mange spillere hoppet rundt i sandet til et eller flere af de i alt 45 stævner, der dannede sommerens Pepsi MAX Beachvolley Tour. Vi gør status på en fantastisk sommer med beachvolleyball.

Lad os lige starte med de skarpe tal: I løbet af sommerens 45 stævner – en rekord i sig selv – på Pepsi MAX Beachvolley Tour var der 2242 holdtilmeldinger (et hold tæller én gang pr. stævne), hvilket giver en stigning på over 50% sammenlignet med sommeren 2020, hvor tallet lå på 1411.

Kigger man på antal registrerede spillere, var der denne sommer 1186 af slagsen, hvor der i 2020 var 848. Med andre ord har sommeren 2021 givet 338 – eller 40% – flere spillere lyst til at prøve kræfter med et beachvolleyball stævne. Dét er naturligvis en udvikling, der skaber glæde hos Volleyball Danmarks sportskonsulent Peter Morsing:

”Vi har haft en helt overvældende tilslutning til sommerens Tour. Allerede fra de første stævner i foråret kunne vi tydeligt se på tilmeldingerne, at folk higede efter at komme ud og spille efter en lang vinter med nedlukninger. Det har ikke kun været de velkendte beachvolleyballspillere, men også virkelig mange ”nye” spillere, der ikke før har deltaget i stævner. Det har været helt fantastisk,” fortæller han og fortsætter:

”Fra 2019 til 2020 så vi en markant stigning på ungdomsfronten med 64% flere spillere til ungdomsstævnerne. I 2021 er vi så steget yderligere 10% for ungdom samtidig med, at vi også er blevet mange flere seniorspillere. Der er selvfølgelig en udvikling, vi er utroligt stolte af og håber, vi kan bygge videre på fremadrettet,”

”Den store tilmeldingsvækst gør naturligvis også, at vi skal arbejde på at skabe mere plads til alle. Vores fantastiske arrangørklubber og frivillige leverede et enormt flot arbejde hen over sommeren, hvor de på kort tid fik udvidet stævner med flere rækker for at kunne imødekomme efterspørgslen. Nu skal vi kigge på løsninger, så endnu flere kan være med i 2022. Men først og fremmest glæder vi os til en spændende vintersæson og en række gode indendørsstævner.” afslutter Peter Morsing.

Stævnepakket vintersæson

Selvom kalenderen melder efterår og temperaturen går støt og roligt nedad, så er der stadigvæk beachvolleyball på programmet.

Pepsi MAX Beachvolley Tour fortsætter nemlig ufortrødent videre – dog indendørs i landets nuværende to indendørs beachvolleyballhaller. Den fulde stævnekalender vil blive lagt op på beachvolley.dk i løbet af de næste par uger og tilmeldingen åbner primo/medio oktober.

Men allerede nu kan du skrive datoerne ind i din kalender:

  • 30.-31. oktober i Hafnia-Hallen
  • 20.-21. november i Odense Beachhal
  • 18.-19. december i Hafnia-Hallen
  • 29.-30. januar i Odense Beachhal
  • 26.-27. februar i Hafnia-Hallen
  • 12.-13. marts i Odense Beachhal

Finalestævnet i april er endnu ikke fastlagt

Del nyhed